Скільки сплатили до бюджету й що будує компанія Ахметова у Києві

image
11 Серпня 2019, 11:21
Поділитися:

ДТЕК Київські електромережі за пів року сплатив 315 млн грн до бюджетів усіх рівнів, з яких 259 млн грн перераховано до центрального та 56 млн грн у столичний бюджет. Компанія є одним з найбільших платників податків столиці.

– Прозоро вести свій бізнес, забезпечувати робочі місця та сплачувати податки – це принципи, на яких ґрунтується діяльність ДТЕК Київські електромережі. Фактично це основа діяльності ДТЕК – бути не тільки надійним партнером, але і відповідальним перед державою, суспільством, мешканцями столиці. Крім того, компанія щорічно інвестує у розвиток енергетичної інфраструктури столиці. У 2019 році на модернізацію та розвиток енергетичних об’єктів компанія витратить близько 400 млн гривень»повідомив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

Серед наймасштабніших інвестиційних проектів компанії у 2019 році:

 будівництво нових кабельних ліній «Новокиївська-Московська» та «Позняки-Славутич». Завершення їх спорудження стане додатковим джерелом надійного живлення для майже мільйона мешканців Дарницького, Голосіївського, Печерського та Святошинського районів;

реконструкція підстанцій «Позняки», «Вулкан» та «Бортничі». Це якісно підвищить надійність електропостачання жилмасивів Позняки, Осокорки, Харківський та Бортничі. Створить інфраструктурні можливості для приєднання нових абонентів в 300-тисячному Дарницькому районі, який активно забудовується. Завершення реконструкції електропідстанції «Бортничі» також дасть старт масштабній модернізації Бортницької станції аерації, що очищає стічні води з усього Києва.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ