В столиці презентують виставку знаного одеського художника

image
11 Серпня 2019, 10:41
Поділитися:

Карась Галерея представляє нову виставку “Любов до трьох колористів та закохана дівчина з гітарою”, одного з найвідоміших українських художників сучасності, популярного блогера та знещодавно директора Одеського художнього музею – Олександра Ройтбурда.

– Якщо Євгена Патона можна назвати Великим Українським Конструктором, то, безумовно Олександра Ройтбурда можна назвати Великим Українським Деконструктором, – стверджують в галереї. –  Вся його творчість пронизана ідеями деконструкції тих чи інших сутностей, починаючи від тілесної деконструкції, закінчуючи деконструкцією сюжету і змісту. Нова виставка є водночас і синтезом двох попередніх проектів Олександра “Картини на підміну” та “День закоханих” так і черговою деконструкцією, якщо не сказати “препарацією” загально відомих сюжетів трьох великих митців: Рембранта Харменса ван Рейна, Тіціана Вечелліо та Дієго Веласкеса. В цій виставці домінує новий супрематичний стиль автора, насолода від геометричності та узагальнення.

Нові роботи, хоч і виконані на традиційному для багатьох картин митця глибоко темному тлі, наповнені жагою до життя та життєстверджувальною вітальністю, Ерос, а не Танатос стає головним натурщиком цього проекту. У впізнаваних, класичних сюжетах відкинута вся зайва деталізація для того щоб продемонструвати чистісіньку алхімію живопису та того несамовитого почуття закоханності, яким надихались митці усіх часів.

Олександр Ройтбурд “Любов до трьох колористів та закохана дівчина з гітарою”
Коли: відкриття виставки 15 серпня о 19.00
Де: Карась Галерея, Андріївський узвіз 22-а
Вхід вільний

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ