Бориспільська лікарня стала спільною власністю міста і району

image
9 Серпня 2019, 23:50
Поділитися:

Медичний заклад отримав довгу назву: комунальне некомерційне підприємство Бориспільської районної ради Київської області та Бориспільської міської ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

На засіданні 60-ї позачергової сесії міської ради, 8 серпня, затвердили статус лікарні як міськрайонної. Вона стала спільною власністю громади міста і громад сіл району, які є співзасновниками лікарні у співвідношенні 50%х50%. На засіданні сесії міськради були присутні голова Бориспільської районної ради Владислав Байчас та директор лікарні Олександр Щур.

Так місто повернули до складу співзасновників після того, як кілька років тому було внесено зміни до статуту тоді ще Центральної районної лікарні. Тепер місту передали 50% власності, зазначеної у статутному фонді лікарні, а Бориспіль передав району право володіння на 50% патологоанатомічного корпусу. Сесія угоди закріпила юридично. Майже історичний факт поклав початок довгоочікуваного миру в питаннях місцевої медицини між двома адміністраціями. Відтепер питання фінансування лікарні вирішуватимуться спільно.

Бурхливо обговорювалася перспектива будівництва нового лікувального корпусу. Адже міський голова Анатолій Федорчук незадовго до сесії у інтерв’ю «Вістям» повідомив, що будівництво — на паузі.

Прозвучали пояснення стратегії розвитку лікарні: спочатку вирішити проблеми сьогодення, відремонтувати лікарняні приміщення, створити комфортні умови на існуючій базі, а паралельно готуватися до будівництва корпусу.

Відповідно міські депутати затвердили програму розвитку і спрямували субвенцію на ремонт пологового відділення лікарні у сумі 15 млн грн, щоб облаштувати там гінекологічне відділення.

Повідомлялося, що на місце гінекологічного відділення, після ремонту, переїде неврологічне, а терапевтичне переселиться у неврологічне – та будівля у кращому стані, ніж та, де нині терапевтичне.

Протести викликала пропозиція, що новий корпус можуть збудувати на місці нинішнього терапевтичного відділення. Анатолій Федорчук запевнив, що це один із варіантів, який обговорюватиметься. Схилилися до рішення, що корпус слід будувати на відведеному для нього місці, але проект потребує ґрунтовного переформатування.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама