Ноу-хау для КП ВКГ «Бориспільводоканал»

image
9 Серпня 2019, 17:03
Поділитися:

КП ВКГ «Бориспільводоканал» провів презентацію системи диспетчерського контролю за роботою автоматичної каналізаційно-насосної станції (КНС №12), яка першою підключена до серверної бази. Міський голова Анатолій Федорчук та його перший заступник Микола Корнійчук ознайомилися з ноу-хау.

Перший крок

Автоматизоване робоче місце диспетчера продемонстрував інженер механізації та автоматизації виробничих процесів підприємства Юрій Нога. (на фото біля монітора) Він показував на моніторі, як відбувається контроль в режимі реального часу. Озвучував аварійні ситуації, на які система реагує миттєво. Наголосив, що першочергово впровадження диспетчеризації викликане необхідністю оперативного реагування на аварії у роботі КНС, які працюють без персоналу. Одна із них — КНС №12, що на вулиці Віктора Йови (ЖК «Левада»), і стала пілотним проектом.

«Якщо проблема відображається на моніторі, то доки диспетчер не підтвердить, що він переглянув усі повідомлення, сигнал не зникне. На екрані також всі параметри роботи обладнання (наповненість резервуарів у пікові періоди, скільки насос напрацював мотогодин тощо). Зміна кольору ярличка на моніторі із зеленого на червоний — це сигнал про аварійну ситуацію», — розповідав Юрій Нога.

Наголошувалося, що із часом, коли до сервера буде підключено більше об’єктів, встановлять великий екран для інформації.

У співпраці з білорусами

Роботу систем управління та диспетчеризації бориспільці вивчали по всій Україні. Вибір зупинили на українсько-білоруській фірмі ТОВ «Сіс Ей Ті», у якої власне виробництво. На 70% комплектуючі — українські, а 30% із Білорусі. Протягом року вони забезпечують гарантійне обслуговування, потім підприємство підписує з ними договір на техобслуговування.

Директор КП ВКГ «Бориспільводоканал» Олександр Гануш повідомив, що 350 тис. грн безповоротної допомоги на пілотний проект виділила міська рада. Завдяки серверу за інвестиційні кошти розширюватиметься оновлення.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама