Мед, силачі та Нептун: 5 яскравих фестивалів в Києві

image
9 Серпня 2019, 16:31
Поділитися:

Літні вихідні – час для відпочинку та розваг. Ми знайшли шість фестивалів, які допоможуть вам чудово провести час. Отже, ви можете  побачити чемпіонат стронгменів проти вантажівок, наїстися вуличної їжі, виготовити обрядові букети та купити мед, познайомитися з русалочками, послухати авторські пісні і поезії, відвідати інноваційний музей.  

Ulichnaya Eda | Нам 6 років

За шість років зробили 70 фестивалів вуличної їжі. На честь дня народження організатори підгоували святкову програму: 
 60 точок фуд-корту з їжею; 10 барів; дитяча зона   садочок, де можна залишити малюка профі-няням; Market 3.1; танцювальні майстер-класи та флешмоб; кінотеатр; караоке; стенд-ап шоу.

Коли: 10-11 серпня з 11.00 до 23.00
Де: Арт-завод Платформа, вул. Біломорська, 1
Вартість квитків: 150 грн. Для всіх іменинників серпня вхід безкоштовний


Вікенд в Музеї “Становлення української нації”

Для всіх відвідувачів перед входом проходитимуть: майстер-класи, батальні бої в обладунках та прототипами зброї різних історичних періодів, розваги. 

Коли: 10 та 11 серпня з 9.00 до 16.00 
Де: вул.Лаврська, 27 (вхід з вул. Запечерна, тильна сторона меморіалу Батьківщина-Мати)
Участь безкоштовна, вхід в музей за квитками


«Сильні України»

Спортивний та культурно-просвітницький фестиваль присвячений видатним українцям та їх здобуткам, утвердженню національної ідентичності, відродженню славетного минулого богатирів України. В програмі – демонстрація фільму «Іван Сила» (10.00 – 12.00), змагання «Козацькі розваги», змагання «Найсильніша родина України» за участі представників усіх регіонів (12.00 – 16.00), конкурси для глядачів (16.30 – 17.00), трак чемпіонат  – стронгмени проти вантажівок (з 17.00), святковий концерт (з 19.30).Головним «рефері» виступить Василь Вірастюк – найсильніша людина світу та майстер спорту України.

Коли: 10 серпня з 10.00
Де: вул. Хрещатик, 26
Вхід вільний


Фестиваль “Відкриті Небеса”

Пісенно-поетичний Фестиваль “Відкриті небеса” запрошує шанувальників співаного і поетичного слова на зустріч із авторами пісень та поезій. Учасники фестивалю обиралися на підставі відібраних заявок з творами та за особистими запрошеннями фестивалю з когорти  його постійних учасників. Серед них –  Антон Казановський, Анна Багряна,  Леся Мудрак та інші. 

Коли: 10 серпня о 17.30
Де:  музей Рильського, вул. Максима Рильського, 7
Вхід вільний


Свято Меду до Маковія

Відвідувачі матимуть змогу познайомитися і стати безпосередніми учасниками давніх традиційних українських обрядів: виготовлення обрядових букетів – «маковійчиків»; водіння хороводів навколо традиційного символу свята – «Маковія».Взяти участь у конкурсі на кращий букет. Працюватиме ярмарок меду, на якому будуть представлені різні види меду з усіх регіонів України. Усі бажаючі зможуть продегустувати та  придбати мед та інші продукти бджільництва з різних куточків України. А ще скуштувати характерні для свята Маковія (14 серпня) страви традиційної української кухні: коржі з маком та медом, вареники і пироги з маком та інші страви української кухні. О 13.00 для відвідувачів музею буде проведена безкоштовна екскурсія про бортництво в Україні. З 14.00 починається концертна програма: народні колективи познайомлять з чудовими зразками пісенного фольклору літнього циклу свят.
 
Коли: 11 серпня з 10.00
Де: Національний музей народної архітектури та побуту України, вул. Академіка Тронька.
Вартість: за музейними квитками


Свято Нептуна

На вас чекають: веселі водні розваги від русалочок для дітей та дорослих, наймасовіший Водяний Батл, пінна вечірка, дискотека під літнім фонтаном, майстер-класи із танців, безкоштовні творчі майстер-класи для діток. Протягом всіх вихідних у парку працюватимуть кафе під відкритим небом, де можна буде пригоститись смачними українськими стравами, домашньою випічкою та корисними літніми напоями.
Зверніть увагу! Всі свята у парку проводяться під відкритим небом, тому через непогоду у програмі заходу можуть бути внесені зміни.

Коли: 11 серпня, 15.00-21.00
Де: Парк “Феофанія”, вул Академіка Лебедєва, 37
Вхід у парк: 30 грн, діють знижки для школярів, пенсіонерів та інших пільгових категорій населення.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ