Які штрафи передбачено за користування «мобільним» за кермом

image
8 Серпня 2019, 11:20
Поділитися:

Згідно з Правилами дорожнього руху, під час руху автомобіля водієві заборонено користуватися мобільним телефоном, тримаючи його у руці, інформує «Дорожній Адвокат» у соцмережі FB.

Згідно з пунктом 2.9 (д) Правил дорожнього руху України, водієві забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

«Обмеження пов’язані з тим, що при спілкуванні по «мобільному» реакція водія сповільнюється, що може призвести до дорожньо-транспортної пригоди», – йдеться в повідомленні.

За невиконання вимог ПДР у частині розмов по мобільному телефону, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Використовувати засоби зв’язку можна тільки за допомогою спеціальної гарнітури, яка дозволяє не відволікатися від керування транспортним засобом.

Які штрафи передбачені за користування мобільним за кермом:

425 грн – якщо розмова по телефону не призвела до жодних наслідків.
680 грн або позбавлення посвідчення водія на термін від 6 місяців до року – якщо дії змусили інших учасників дорожнього руху змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів безпеки.

Також слід пам’ятати, що розмова по телефону за кермом створює небезпеку як для водія, так і для оточуючих. Ще небезпечніше – відправляти під час руху СМС чи переписуватися в соціальних мережах.

Головне фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари