Влада Києва почала контролювати вивіз та сортування сміття

image
7 Серпня 2019, 16:37
Поділитися:

Перевізники твердих побутових відходів столиці здійснюватимуть системні перевірки справності та наповненості контейнерів для роздільного збору. Також коригуватимуться графіки вивезення відходів для уникнення накопичення сміття у дворах.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, після перевірки Голосіївського, Солом’янського та Подільського районів. За результатами інспекції було проведено нараду з перевізниками.

– Усі підприємства, які сьогодні працюють у столиці, мають контролювати стан своїх контейнерів, оптимізувати графік вивезення, щоб не було ризику накопичення сміття у дворах. Також необхідно постійно моніторити технічну справність баків для відходів та оперативно ремонтувати їх. Окрім того, ми маємо проблему, коли в сітку для роздільного збору кидають всі без винятку відходи, тому будемо посилювати інформаційну роботу, зокрема, за допомогою житлово-експлуатуючих дільниць, – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що у столиці встановили 2,5 тисячі контейнерів для пластику, скла та паперу, та міська влада обіцяла контролювати, щоб вміст цих контейнерів направлявся винятково на сортувальні лінії, а потім на переробку.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ