У столиці проінспектували, як діє проект сортування сміття

image
7 Серпня 2019, 14:04
Поділитися:

7 серпня столична інспекція перевірила, як діє новий проект сортування сміття.

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Від початку року у столичних дворах та на вулицях встановили 2,5 тисячі контейнерів для пляшок і паперу. Під час перевірки виявили чимало недоліків. Оскільки суху фракцію вивозять рідко – приблизно раз на тиждень – контейнери переповнені. Самі сітки- конструкції у незадовільному стані. Немає інформаційних табличок, а відтак у сітки люди вкидають і органічні відходи. 

Заступник голови КМДА провів з перевізниками профілактичну розмову, аби виправили недоліки.

«Такі зауваження ми будемо оперативно розглядати. Кожного тижня буде така інспекція. Після неї – підведення підсумків, оскільки місто Київ дуже зацікавлено, щоб проект сортування розвивався. Звичайно, є недоліки, але питання в тому, щоб системно, послідовно з цим працювати і їх ліквідовувати. Не останню роль зіграють і кияни, які, як ми бачимо, із задоволенням сортують, виділяють так звану суху фракцію, в якій немає ограніки і поміщають її в окремий контейнер. Це дає нам змогу зменшити кількість сміття, яке іде на полігони», – зазначив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що пілот з роздільного збору сміття стартував у Києві з липня.

Раніше повідомлялося, що у місті встановили 2,5 тисяч контейнерів для роздільного збору – для пластику, паперу та скла. Близько 500 старих і непрацюючих контейнерів були замінені на нові й сучасні.

Читайте також: Руслан Рябошапка: Деякі суди Києва можуть об’єднати

Читайте також: Далі буде: Кличко показав зміни, що відбулися у Києві

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV