Перебування броварських маршруток тепер можна відслідкувати онлайн на мобільному додатку «Дозор»

image
6 Серпня 2019, 20:59
Поділитися:

Рух маршрутного транспорту трьох внутрішньоміських маршрутів і семи мікроавтобусних напрямків «Київ – Бровари» тепер можна побачити онлайн у мобільному додатку і на сайті «Дозор». Маршрутки №№ 2, 3 і 10 відображаються у застосунку на постійній основі, а транспорт до «Лісової» поки що внесено у систему та працює в тестовому режимі. Про це розповідають керівництво додатку і власники маршрутів.

Як можна побачити в додатку і на сайті, до системи «Дозор» внесено не всі маршрутки. Із-поміж внутрішньоміських відображені автобуси №№ 2, 3 і 10. Нашим журналістам у компанії розповіли, що інформацією про інші маршрути – № 5 і багатостраждальний № 9 – не володіють. Договори про співпрацю уклали із власниками маршрутів №№ 2, 3 і 10.

Це підтвердив власник ФОП «Пилипчук», який керує маршрутками №№ 2 і 10. Василь Пилипчук зазначив, що «Дозор» виступив ініціатором встановлення GPS-трекерів, які працюють на автобусах уже близько 2-х місяців. Однак, коли саме інформація почала відображатися в додатку і на сайті, ані розробники додатку, ані перевізники не вказують.

Як відображається інформація на сайті. Під кожним автобусом можна побачити його державний номерний знак. Водночас, на карті трапляться помилки у зображенні маршрутів, назвах зупинок, а перебування деяких автобусів показує поза маршрутом. Скріншот – city.dozor.tech; карта – Google

Інформація про переміщення на приміських маршрутках «Київ–Бровари» на цей час відображається в тестовому режимі, вказують у «Дозорі». Причина – договори із перевізниками ще не укладали. У випадку їхньої відмови відображення приберуть із системи.

Наразі на сайті і в додатку можна побачити перебування автобусів на маршрутах №№ 327 (701), 402 (780), 403 (781), 403-А (782), 404 (783) та 411 (784). Також у системі відображений маршрут № 332 (704), однак на ньому не зазначено жодного мікроавтобуса. Не показані взагалі маршрути №№ 330 (702), 810, а також нові 706 і 707 (останній, за свідченнями очевидців, ще не почав ходити).

Як відображається інформація з додатку “Дозор” (у горизонтальному розташуванні телефона). Тут зображено рух маршруток № 404 (783). Усім приміським маршрутам призначені лише офіційні маловідомі номери без дублювання традиційними. Карта – Google

У «Дозор» розповіли, що інформацію про пересування маршруток «Київ–Бровари» взяли із серверів обласної влади. Мовляв, маршрути, які заїздять до столиці, зобов’язали встановити GPS-трекери. Оновлення відбулось так само 2 місяці тому.

Нагадаємо, рік тому на сайті та в додатку «Easy Way» з’явилися внутрішньоміські маршрути та напрямки Бровари – Броварський район, однак без відображення перебування автобусів онлайн. Через рік, попри прогнози, ситуація не змінилась. Не знаходить система GPS-трекерів і на приміських маршрутах «Київ – Бровари».

Джерело: Трибуна Бровари