Що роблять з амброзією у Києві у розпал цвітіння

image
6 Серпня 2019, 16:12
Поділитися:

Як повідомляють у «Київзеленбуді», працівники районних підприємств зеленого господарства та лісництв столиці чи не щодня обходять балансові території, виявляють зарості амброзії та знешкоджують її. Адже ця рослина викликає сильну алергічну реакцію у великої кількості людей.
 
Борються кількома способами: скошують, виривають з коренем та обробляють території, де росте алерген, спеціальним препаратом «Стоп-амброзія».
 
Читайте поради лікаря-алерголога у «Вечірньому Києві» «Лютує амброзія: багато киян відмовляться від бананів та динь»
 
У «Київзеленбуді» нагадують, що виривання рослин з коренем є чи не найдієвішим способом боротьби із шкідником, проте на великих територіях це зробити занадто складно. Тож на значних площах проводять систематичне викошування. Найкраще викошувати амброзію безпосередньо перед початком цвітіння, коли суцвіття вже є, проте ще не розкрилися, тобто у період середина липня – початок серпня.
 
 
Також для знищення амброзії використовують препарат «Стоп-амброзія», виготовлений на основі природного мінералу бішофіту. При потраплянні на листя рослини-алергену проникає в середину та змушує її в’янути. Якщо провести обробку на початку цвітіння, то рослина стає неалергенною і нефертильною, тобто її насіння не здатне розмножуватись. Препарат можна використовувати у населених пунктах, оскільки він безпечний для людей та тварин.
Очищені від амброзії ділянки районні КП УЗН та ЛПГ засівають газонними травами, які утворюють щільну дернину та відповідно перешкоджають поширенню шкідливої рослини.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ