В екскурсійному трамваї «намалюють» музичний портрет Києва

image
6 Серпня 2019, 15:51
Поділитися:

У четвер в в екскурсійному трамваї за маршрутом Поділ – Пуща Водиця композитор та піаніст Роман Коляда імпровізуватиме, передаючи настрій Києва.

Як пояснює автор, мета соціально-урбаністичного проєкту «Музичний портрет міста» – оспівати у звуках інструментальної фортепіанної музики, зімпровізованої наживо у різних точках міста, на різних локаціях – Київ, а згодом, можливо й інші міста України. Зафіксувати цю музику у аудіо та відеозапису. Наситити позитивними вібраціями міський простір. І водночас, транслюючи ці концерти онлайн та безкоштовно поширюючи записи, внести трохи несподіваних поєднань музики й урбаністики у стрічки соціальних мереж. Унікальний проєкт «Музичний портрет міста» допоможе почути Київ по-новому, впевнений він.

За один рік в 12 різних локацій Києва плануються надзвичайні імпровізації на фортепіано, що передають настрій міста.

Перший концерт проєкту Роман зіграв 6 липня на висоті близько 80 метрів на хмарочосі спального району. Відеозапис з серії «Музичний портрет міста» доступний за посиланням. Повний стрім з даху можна переглянути тут.

 – Все почалося з того, що я створював і створюю музичні портрети реальних людей. Людей як я їх бачу, і найголовніше, як я їх відчуваю. Аж тут подумалося, що місто – воно теж живе. Його теж можна відчути. І висловити відчуття у музиці без слів, – говорить ​Роман Коляда. До речі те, що цей перший дах не був дахом якогось бізнес-центру чи висотки в елітному районі – теж знаковий момент і додатковий соціальний елемент у цьому проекті. Місто – це не лише гламурні вітрини у центрі. На увагу і на повагу заслуговує кожний його куточок. І кожен з його районів з висоти пташиного польоту і з висоти польоту фантазії виглядає неймовірно красиво. Хоча центр Києва прекрасний, і я знаходжуся у передчутті неймовірних емоцій від таких концертів в інших районах Києва.

Як долучитися: 
Онлайн. Дивитися трансляцію з будь-якої точки світу можна буде тут. Початок 8 серпня о 18.00.
Також охочі можуть підтримати проєкт внесками на карту 5168 7556 2884 5147. Це допоможе робити його більш якісним та професійним.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ