13 киян-ветеранів АТО отримали квартири

image
21 Лютого 2019, 14:25
Поділитися:

13 ветеранів АТО, які втратили повносправність на війні отримали квартири. Ключі від них вручив їм мер Києва Віталій Кличко.

Про це повідомляється на Офіційному порталі Києва.

«Станом на 2018 рік, пільги отримують майже 27,5 тисяч киян-учасників АТО та членів їхніх сімей. Для порівняння, у 2014 році отримували трохи більше 3 000 осіб. Більш як 250 мільйони гривень ми спрямували на щорічну матеріальну допомогу у 2018 році. У 2014 цифра не складала і десяти мільйонів», – сказав Віталій Кличко.

Мер також нагадав, що за рішенням Київради від 9 жовтня 2014 року, з бюджету столиці встановлено низку пільг додатково до гарантованих Державою пільг та гарантій для киян – учасників АТО та членів їх сімей.

Також Віталій Кличко наголосив, що цьогоріч на матеріальну допомогу учасникам АТО та членам їхніх родин буде виділено додатково майже 13,5 мільйонів гривень.

Він зазначив, що на сьогодні також фінансуються статті щомісячної матеріальної допомоги дітям; із забезпечення проїзними квитками; з компенсації сплати за комунальні послуги; лікування, реабілітацію, оздоровлення; освітні гарантії.

Працює столична влада і над забезпеченням захисників житлом. Сьогодні міський голова вручив ключі від квартир 13-ом киянам – учасникам бойових дій, що втратили повносправність на війні. Загалом за останніх 4 роки 393 ветерани АТО забезпечені житловою площею.

«Так, ми розуміємо, що та допомога, яку сьогодні надає місто, – найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Але, повірте, намагаємося у цій ситуації забезпечити все, що від нас залежить. Бо наше завдання, аби кожен ветеран АТО, кожен захисник України отримав допомогу, якої потребує», – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також: На модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці бюджетних коштів не вистачає – заступник голови КМДА

Читайте також: Росія може розпастися, але не через санкції – екс-депутат Держдуми РФ

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV