Айтішники створять для столиці зручні сервіси

image
6 Серпня 2019, 12:03
Поділитися:

9-10 серпня відбудеться хакатон для ІТ-фахівців, мета якого – залучити найкращих спеціалістів до вдосконалення першого міського додатка Kyiv Smart City. 

У травні цього року Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА спільно з Kyiv Smart City презентували мобільний додаток для швидкого доступу до всіх електронних сервісів міста. Сьогодні в ньому вже можна поповнити Kyiv Smart Card та придбати QR-квиток для проїзду в міському транспорті. Аби розширити функціонал Kyiv Smart City App, у Києві проведуть хакатон. У його рамках команди ІТ-спеціалістів розроблятимуть інші сервіси, які згодом будуть доступні користувачам. 

Учасники хакатону розроблятимуть додаток по таким темам:

  • міський транспорт (розклад руху, маршрути на карті); 
  • сервіси водія (оплата паркування, пошук паркомісця, евакуація автомобіля, зарядки для електромобілів, яма на дорозі);
  • медицина (найближча аптека); 
  • сучасний киянин(пункти прийому сміття, пункти прийому речей, благодійність);
  • Nextbike: карта байкшерінгу.

Команди, які посядуть I-III місце, отримають цінні подарунки від спонсорів, відзнаку «Соціально-відповідальний IT-підприємець» та окремий статус у мобільному додатку Kyiv Smart City. Усі команди, які візьмуть участь у хакатоні, отримають пам’ятні подарунки від спонсорів, грамоту від міського голови та можливість працювати над подальшим удосконаленням мобільного додатку.

Коли: 9–10 серпня
Де: Hub 4.0 (Ярославський провулок, 1/3)
Реєстрація: за посиланням.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ