Столичні кінотеатри: які зміни відбулися за 5 років

image
5 Серпня 2019, 17:57
Поділитися:

За 5 останніх років столичні комунальні кінотеатри можуть похизуватися покращенням матеріально-технічної бази, встановленням сучасного цифрового обладнання, капітальним ремонтом кінотеатрів та проведенням масштабних фестивалів.

Про це повідомляють у Департаменті Культури КДМА.

Результатом робіт Департаменту, який очолює Діана Попова, стали:

– кількість кінотеатрів:

2014 рік: 14

2019 рік: 17

Відремонтовано та відновлено роботу кінотеатру «Промінь»; проведено ремонт у кінотеатрі «Київська Русь», «Лейпциг», «ім. Т. Г. Шевченка», «ЛІРА», «Флоренція», «Факел», «Старт», «Дніпро».

– кількість кінозалів:

2014 рік: 21

2019 рік: 34

Відкрито 10 цифрових залів у кінотеатрах «Промінь», «Лейпциг», «ім. Т. Г. Шевченка», «Факел», «Кіото» та «Флоренція».

У 7 кінозалах було встановлено сучасне цифрове обладнання, зокрема, у «Лейпцигу» та «Флоренції» – сріблясті екрани, нову систему для перегляду в 3D-форматі, цифровий проектор із лазерним джерелом світла.

– кількість сеансів:

2014 рік: 32 тис.

2019 рік: близько 45 тис.

Чималих змін зазнав кінотеатр «Лейпциг»: проведено ремонт та утеплення фасаду, заміна вікон, встановлені нові комфортні крісла у кінозалі на 540 місць.

На базі кожного кінотеатру створюються культурні центри, які мають об’єднати в одному місці киян за різними творчими інтересами: кіно, концерти, фестивалі, сучасне мистецтво, фото- та художні виставки тощо.

Одним із наймасштабніших пілотних проектів Департаменту культури став кінотеатр «Краків», який у найкоротший строк має стати Європейським культурним центром. Він є першим в Україні багатофункціональним і мультидисциплінарним проектом, який реалізується містом – Департаментом культури КМДА.

Важливим кроком стало відкриття кінотеатру українського кіно «ЛІРА», діяльність якого спрямована на показ вітчизняного продукту та підвищення до нього інтересу киян та гостей міста.

Читайте також: 10 серпня у столиці відкриють річковий маршрут Оболонь-Поділ

Читайте також: На Київщині судитимуть шкуродерів, які зморили голодом більше 20 собак і кішок

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV