Наукове підприємство заплатить 2 млн грн за неоформлених працівників

image
5 Серпня 2019, 17:30
Поділитися:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ірігаційні системи» до Головного управління Держпраці у Київській області у якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати постанову про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами.

Про це повідомили в прес-службі Держпраці.

– Під час перевірки будівельного майданчика, де генпідрядником виступає ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ірігаційні системи» інспекторами Головного управління Держпраці у Київській області виявлено 19 неоформлених працівників. При цьому керівництво підприємства не надало посадовим особам жодних документів, які спростовували дане порушення. Відтак встановлено факт допуску позивачем до роботи громадян без укладення з ним трудових договорів, повідомили в Головному управлінні Держпраці у Київській області, – зазначили у прес-службі Держпраці.

Після перевірки головним державним інспектором було складено акт, вручено припис. За результатами розгляду порушень, зазначених в акті, представником Головного управління Держпраці у Київській області винесено постанову про накладання штрафу на ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ірігаційні системи» у розмірі 2 122 110 гривень.

Окружний адміністративний суд міста Києва ,розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких грунтується позов, відмовив ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ірігаційні системи» у задоволені позивних вимог до Головного управління Держпраці у Київській області.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ