Кияни проілюструють Вікіпедію: у вересні стартує конкурс

image
4 Серпня 2019, 09:17
Поділитися:

З 1 по 30 вересня 2019 року триватиме щорічний міжнародний конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі.

-Мета проекту — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс проходить у 30 країнах. Українська частина проводиться увосьме, і до участі запрошуються всі охочі – і любителі, і професіонали. Конкурсний список складається з понад 87 тисяч пам’яток історикокультурної спадщини України усіх регіонів України, в тому числі Криму, – зазначають організатори.

Для участі у конкурсі потрібно зареєструватися у Вікісховищі — одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 вересня по 30 вересня.

Фотографії можуть бути зроблені будь-коли: як під час конкурсу, так і до нього; головне, щоб учасники подавали на конкурс лише власні роботи.

 Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу в цілому, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, та переможцями спецномінацій.

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті: wlm.org.ua

Титульне фото – Костьол святого Миколая, Київ. Автор фото — Олексій Карпенко, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ