Парафія храму Георгія Побідоносця у Трубайлівці перейшла до Православної Церкви України

image
21 Лютого 2019, 09:39
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 21st, 2019

Тарас Костін звітує перед громадою Трубайлівки

У вівторок 19 лютого відбулася звітна зустріч (сьома за рахунком) Тараса Костіна із жителями мікрорайону Трубайлівка (Карань). Прослухати його звіт та взяти участь в дискусії щодо покращення благоустрою цієї частини міста до місцевого клубу зійшлося близько сімдесяти трубайлівців.

Після того, як присутні у залі переглянули відеофільм про зроблене владою минулоріч у місті, Тарас Вікторович нагадав трубайлівцям про те, як протягом 2018 року у їхньому мікрорайоні були проведені роботи з обрізання дерев, а також із забезпечення освітлення і грейдерування деяких вулиць. Також він запевнив мешканців вулиці Кузнєцова, що цьогоріч її буде відремонтовано, адже проект ремонту вже виготовлено. Лишилося тільки узгодити його з депутатським корпусом.

Трубайлівців цікавила можливість встановлення паркану навколо місцевого кладовища – той, що там є нині (штахетний), з роками вже зовсім втратив свій вигляд.

Депутат міської ради Юрій Шинкар повідомив трубайлівцям, що кошти на встановлення цього паркану, цьогоріч було закладено до міського бюджету. За його словами, вже виготовлена й кошторисна документація.

Начальник міського управління захисту населення Микола Гуща поінформував присутніх про те, яким чином можна буде вже у березні субсидію отримати готівкою.

– Громадяни, отримавши “живі” кошти, повинні самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, можуть використовувати на свій розсуд, – пояснив він.

Ірина Руденко висловила побажання, аби на вул. Правика лампочки на стовпах після їх перегорання замінювали не мешканці цієї вулиці своїм коштом, а працівники відповідної організації.

Міський голова дав розпорядження майстру цеху “Міськсвітло” Миколі Чорненькому, взяти під контроль забезпечення освітлення не лише цієї вулиці, а й інших, де є вуличне освітлення.

Галина Удод запропонувала загородити водонапірну вежу. Мер зобов’язав керівництво комунального цеху “Благоустрій” виконати ці роботи найближчим часом.

Також із залу надійшла пропозиція щодо встановлення лежачого “поліцейського” на вул. Героїв Дніпра біля магазину “Перехрестя”, де є дитячий майданчик. Адже рух транспорту тут (особливо літнього періоду) дуже жвавий, коли переяславці та гості міста масово їдуть відпочивати на Дніпро. Більшість з цих водіїв кермують тут надто швидко, як для їзди в населеному пункті. Тарас Костін пообіцяв узгодити це питання з правоохоронцями, адже не завжди лежачі “поліцейські” убезпечують від аварійності.

Лідія Заболотня запитала, чому вечірньої доби (особливо під час шкільних канікул) їхній клуб закритий. Начальник відділу культури Антоніна Курило пояснила, що клуб кілька разів був зачинений для відвідувачів через несправність роботи котла. Також вона поінформувала, що певний час у клубі на півставки працював лише музичний керівник. Та з 1 лютого директором закладу призначили Віталія Крикуна, який вже встиг попіклуватися про те, аби у клубі з’явилися нові стільці та плафони. Наразі він працює над тим, аби клуб був відчинений не лише для посиденьок, а щоб у ньому проводилася гурткова робота. В свою чергу Тарас Костін зобов’язав Віталія Крикуна негайно розмістити на вхідних дверях графік роботи клубу і чітко його дотримуватись.

Надійшло також прохання прокласти тротуарну доріжку від газ контори до об’їзної дороги. Тарас Костін щиро зізнався, що вирішити це питання у цьому році буде не під силу.

Чимало присутніх на чолі із Тамарою Поповою висловлювали невдоволення роботою ТЕС, що на вул. Героїв Дніпра, та щодо якості питної води.

Після звітної зустрічі з міським головою у клубі, відбулися збори релігійної громади церкви, будівництво якої здійснюється в Трубайлівці завдяки меценату-благодійнику, мешканцю цього мікрорайону Олександру Пироговському.

Під час засідання трубайлівці одноголосно вирішили, аби парафія храму великомученика Георгія Побідоносця із УПЦ Московського патріархату перейшла до новоствореної Православної церкви України. Тож це перша і поки що єдина парафія на Переяславщині, яка здійснила такий перехід. Настоятелем храму в Трубайлівці буде Іван Бобітко.

Олена МАТВІЄНКО

Джерело: Вісник Переяславщини