Претензіїї до роботи Укрпошти

image
2 Серпня 2019, 04:11
Поділитися:

На сесії Бориспільської міської ради 30 липня обговорили проблему: припинення роботи відділення № 3 Укрпошти на вул. Київський Шлях, 11 (мікрорайон Авіаторів), що додало незручностей пенсіонерам ближнього округу при отриманні пенсій та плати за комунпослуги.

Депутат округу Ігор Шалімов порушив тему. «Відділення Укрпошти припинило роботу із липня через нерентабельність. Але там обслуговувалися багато клієнтів, переважно – літні люди. Найближче відділення Укрпошти, куди доведеться йти пенсіонерам, — за 1,5 км, що є незручним для них. Керівництво Укрпошти вимагає знизити орендну ставку. Зараз це 6% (2700 грн на місяць). Але при зарплаті вищих керівників підприємства в 1, 5 млн грн, така оренда — копійки. Не можна ставити потреби фінансування державних органів вище за потреби людей. Навіщо утримувати армію високооплачуваних топ-менеджерів, які не можуть реагувати на суспільні проблеми? Знизити ставку без погодження з Антимонопольним комітетом ми не можемо, це забороняє закон. Пропоную підготувати звернення до Президента України і голови Укрпошти з вимогою вплинути на цю ситуацію», — зазначив Шалімов.
Присутні погодилися, що відділення обов’язково потрібно зберегти. Втім, думки щодо вирішення питання розділилися.

Депутат Олег Верес запропонував знизити орендну ставку без погодження з Антимонопольним комітетом.

«Щодо зниження оренди, то це не призведе до втрат для міського бюджету, але допоможе зберегти відділення. Рік тому таку ставку вже ухвалили, і від Антимонопольного комітету претензій не було. Пропоную зменшення орендної ставки», — заявив Верес.

На вирішенні питання наполягав і секретар міськради Ярослав Годунок. За його словами, три тижні тому він підготував звернення до керівників Укрпошти, але отримав відповідь, що неприбутковий бізнес (сплата комунпослуг тощо) їх не цікавить. Годунок наполягав проголосувати за зниження орендної ставки.

Ігор Шалімов запропонував ще один варіант, щоб потурбуватися про пенсіонерів: відмовитися від послуг Укрпошти, а приміщення передати в оренду одному з банків, за умови, що там залишаться такі послуги, як сплата комуналки, отримання пенсій тощо.

«Можливо, банк вирішить це питання і люди не відчують незручностей», — сказав депутат.

Крапку в дискусії поставила заступник міського голови Людмила Ковальова.

«Ми не можемо одноосібно вирішити питання зниження орендної плати, є закон «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» (який набрав чинності 2 серпня 2017 року —авт.). Ми зобов’язані звернутися до Антимонопольного комітету з пакетом документів, обґрунтувати позицію щодо зниження орендної ставки. Впродовж 90 днів це питання розглядатиметься»,—пояснила Ковальова.

Підсумовуючи, міський голова Анатолій Федорчук зазначив, що потрібно зробити все, щоб люди не страждали.

«Ми готові оперативно розглянути питання сплати орендної ставки в розмірі 1%. Це потрібно робити відповідно до діючого законодавства», — впевнений мер.

Він запропонував підготувати звернення до Антимонопольного комітету з обґрунтуванням потреби зниження оренди, і у випадку позитивної відповіді проголосувати за це питання на черговій сесії. Депутати погодилися з цією пропозицією.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама