Броварська дитяча лікарня перейшла на автономний підігрів води: прогнозують економію в 5 разів

image
1 Серпня 2019, 21:23
Поділитися:

Центр «Дитяча лікарня» Броварської багатопрофільної клінічної лікарні, що на вул. Ярослава Мудрого, 47, закінчує введення в експлуатацію бойлерів у всіх своїх корпусах. Із 1 серпня у закладі відмовились від подачі централізованого гарячого водопостачання. Таким чином керівництво медзакладу та міста планує зменшити витрати на це в 5 разів.

Ще під час оперативної наради в Броварській міській раді 29 липня керівник КП «Броваритепловодоенергія» Василь Андреєв повідомив, що з 1 серпня їхнє комунальне підприємство припиняє постачання гарячої води до дитячої лікарні. Зі слів присутніх, протягом останнього місяця в медзакладі монтували нові бойлери, роботи вже майже закінчені.

Побачити нове обладнання вдалося і журналісту «Трибуни Броварів». Керівництво Броварської багатопрофільної клінічної лікарні погодилось провести екскурсію. Зі слів представників лікарні, три бойлери по 100 куб. м та ще один на 200 куб. м уже тиждень працюють у терапевтичному корпусі. Іще три по 100 куб. м протягом двох тижнів дають гарячу воду в дитячу поліклініку.

Бойлерна в дитячій поліклініці

Поки що не запущені бойлери в харчоблоці, а в пральні – запрацювали ще вчора, розповідають у лікарні. В обох приміщеннях встановили або встановлюють по одному бойлеру на 100 куб. м і ще по одному маленькому на 50 куб. м. А вже сьогодні, 1 серпня, представники медзакладу обіцяють підключити 6 бойлерів по 100 куб. м в інфекційному відділенні лікарні.

Водонагрівачі в пральні дитячої лікарні

В інфекційному відділенні це триває монтаж обладнання

Іще одна трійка бойлерів в інфекційному корпусі. Судячи з маркування на водонагрівачах і на пакуванні, для потреб лікарні закупили бойлери марки Steatite виробництва Atlantic

Загалом протягом останнього місяця в дитячій лікарні встановили 14 бойлерів по 100 куб. м, два по 50 куб. м та один на 200 куб. м. Як розповів керівник Броварської багатопрофільної лікарні Валентин Багнюк, таким чином дитячу лікарні перевели на автономний підігрів гарячої води. Це, зокрема, дозволить вирішити проблеми з перебоями, адже власного газу лікарня не має.

Водночас очільник медзакладу зазначає, що опалення дитячої лікарні в холодну пору року, як і раніше, здійснюватиме котельня.

Котельня на території дитячої лікарні

Валентин Багнюк також зауважує, що разом зі встановленням бойлерів лікарня зробила реконструкцію внутрішніх систем. Зокрема, замінили стояки, переходи, а також електропроводку.

Заступник головного лікаря з адміністративної та господарської частини Анатолій Бобко зауважує, що щомісяця на гаряче водопостачання лікарня витрачала близько 47–48 тис. грн. Тепер, завдяки реконструкції мереж і переходу на автономне забезпечення, медзаклад зменшить проплати приблизно в 5 разів. Анатолій Бобко зазначає, що після введення в експлуатацію бойлерів знизяться втрати води, а робота обладнання буде автоматизована, завдяки чому можна буде відмовитися від послуг частини персоналу.

Нагадаємо, згідно з рішенням Броварської міської ради від 5 липня, з бюджету міста виділили 50 тис. грн на електричні водонагрівачі та електрокотли у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні. Іще 170 тис. грн – на витратні матеріали для встановлення водонагрівачів.

Як видно з маркування, для дитячої лікарні закупили бойлери компанії «Атлантик» марки Steatite. На сайті виробника можна знайти такі чи подібні водонагрівачі ємністю 100 куб. м орієнтовно за 4500–5700 грн, а об’ємом у 50 куб. м – за 3800–4800 грн.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари