КОДА посилює контроль за облаштуванням місць для купання

image
1 Серпня 2019, 19:42
Поділитися:

Під головуванням очільника Київської ОДА Михайла Бно-Айріяна відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На обговорення було винесено ряд важливих питань. Зокрема, щодо виконання заходів з попередження загибелі людей на водних об’єктах у районах і містах обласного значення Київської області та ситуації із зростанням чисельності нещасних випадків, що спричинили загибель людей.

Як зазначив Михайло Каренович, показники загибелі людей на воді в області дуже високі: «Невідкладно скликав комісію з надзвичайних ситуацій, бо дізнався, що у Київській області втопилися 85 людей за рік. У цьому жахливому рейтингу, наш регіон – перший серед інших в Україні. Це навіть більше, ніж в областях, які мають вихід до моря».

Голова КОДА висловив переконання, що «органи місцевого самоврядування повинні нести відповідальність за те, де купаються їхні люди». «Розумію, що неможливо обладнати всі стихійні місця для купання. Але потрібно дати людям вибір між обладнаним пляжем, з рятувальником, і тим місцем, де вони самі відповідають за своє життя», – підкреслив Михайло Каренович.

Відтак, комісією було прийнято рішення невідкладно посилити контроль та збільшити кількість обладнаних місць для купання, особливо в Києво-Святошинському, Білоцерківському, Вишгородському, Миронівському та Обухівському районах, де найвищі показники  загибелі людей на воді.  

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація