Про пам’ятник волонтерам і Марону

image
1 Серпня 2019, 19:28
Поділитися:

На сесії виступив депутат Ілля Луців, який нагадав про важливу роль волонтерів, які проявили себе як справжні патріоти на початку конфлікту на Сході України, допомагаючи армії.

Депутат наголосив, що варто підтримати ідею Асоціації АТО Бориспільщини про встановлення пам’ятника волонтерам у центральній частині міста.

Він зазначив, що в приватній розмові з міським головою Анатолієм Федорчуком той говорив, що благоустрій скверу на вул. Київський Шлях, 63 (поряд з Бориспільським управлінням державної казначейської служби України) обійдеться міському бюджету в 1 млн грн (а не 1, 5 млн грн, як планувалося раніше).

«Тому є пропозиція виділити ті 500 тис. грн, що залишаться після реконструкції скверу, на пам’ятник волонтерам», — запропонував Луців.

Пам’ятник пропонується розмістити поблизу КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (вул. Київський Шлях, 24): це місце гарно видно із проїжджої частини.

Анатолій Федорчук наголосив, що не проти такої пропозиції, але висловив побажання: щоб пам’ятник мав мистецьку цінність, а його ідею обговорювали колективно та доручили втілювати задум іменитому скульптору.

Щодо пам’ятника святому Марону, який планувалося встановити у сквері, на сесії Анатолій Федорчук не дав однозначної відповіді. «Я більше не хочу займатися тим пам’ятником», — сказав мер. Тож чи буде встановлений монумент святому на кошти благодійників із Лівану — поки невідомо.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама