Податок на розкіш: киянам нагадують коли платити за автомобілі

image
1 Серпня 2019, 17:29
Поділитися:

Столичні податківці нагадують, що у власників легкових автомобілів вартістю понад 1,5 млн грн залишився 1 місяць, аби сплатити транспортний податок за минулий рік, який становить 25 тис. грн. За законодавством, до категорії «дорогих» відносяться авто молодші 5 років, середньоринкова вартість яких у 2019 році перевищує 1 564 875 грн.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.

– Об’єктом оподаткування для сплати транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років та середньо ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року (у 2019 році – 1564875 грн), – йдеться у повідомленні.

За інформацією ДФС Києва, ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, яке до 1 липня надсилається платнику податку-фізичній особі за місцем його реєстрації.  

У цьому документі зазначається сума податку та реквізити рахунків для його сплати.

Також реквізити рахунків для сплати киянами податків та зборів розміщені на субсайті ГУ ДФС у м. Києві у рубриці «Бюджетні рахунки».

Довідка. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі.

Нагадаємо, головне управління ДФС у м. Києві звертає увагу, як не пропустити терміни сплати податку на нерухомість.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ