Проблема зі зберіганням продуктів: 30 % картоплі, що ми вирощуємо, просто згниває – Олег Пендзин

image
21 Лютого 2019, 04:07
Поділитися:

Близько 90 % того, що ми сьогодні споживаємо, ми вирощуємо самі, адже у нас аграрна країна. Але у нас спостерігаються різкі коливання цін на продукти харчування, адже аграрний ринок України дуже прив’язаний до сезону.

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин. 

«У нас стрімко дешевшають овочі, коли іде масове надходження на ринок товарів з відкритого ґрунту. Так, тенденція на зростання цін продовжуватиметься до квітня-травня, потім – стрімке падіння цін, а з жовтня – знову стрімкий зліт», – пояснив економіст.

Разом з тим, зауважив Пендзин,в Україні є проблема зі зберіганням продуктів.

«Так, наприклад, 30 % картоплі, яку ми вирощуємо, просто згниває!», – сказав Олег Пендзин.

У Європі ж, за словами економіста, немає такої залежності цін від сезону через те, що там є нормальні умови зберігання продукції.

Раніше в ефірі програми Олег Пендзин розповів, які продукти подорожчали найбільше.

Читайте також: У столиці відремонтували 2 відділення міської клінічної лікарні № 1

Читайте також: Зайцева визнала свою провину і готова прийняти вирок суду

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV