ДФС попереджає про небезпеку: від її імені розсилають вірусні файли

image
1 Серпня 2019, 14:11
Поділитися:

Податківці Києва попереджають про розсилання буцімто від імені Державної фіскальної служби України фейкових електронних листів, які містять віруси та можуть інфікувати комп’ютери користувачів. Ці листи повідомляють нібито про наявність податкового боргу, вчинення адміністративного правопорушення чи порушення податкового законодавства, і містять вкладення, відкриття яких призводить до завантаження вірусного файлу.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.

– Протягом останніх днів зафіксовано зростання кількості звернень платників податків щодо отримання електронних листів від імені Державної фіскальної служби України про наявність податкового боргу, вчинення адміністративного порушення, порушення податкового законодавства тощо. Такі листи містять вкладення, відкриття яких призводить до завантаження вірусного файлу, – говориться у повідомленні.

За інформацією ДФС Києва, відправка цих спам-повідомлень відбувається з електронних скриньок, які не мають жодного стосунку до Державної фіскальної служби.

– Звертаємося до платників з проханням уважно читати електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність, – закликають у ДФС.

Там нагадують, що Державна фіскальна служба України використовує виключно електронні поштові скриньки, зареєстровані на поштовому сервері в домені sfs.gov.ua.

Виключно через такі поштові скриньки і відбувається листування відомства з органами державної влади, юридичними й фізичними особами, організаціями іноземних держав та іншими підприємствами.

Нагадаємо, у I півріччі підприємствам Києва повернули ПДВ на 6,5 млрд грн.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ