Обвал валюти: Економісти пояснили, чому зміцніла гривня

image
31 Липня 2019, 20:59
Поділитися:

Курс продажу долара 31 липня на міжбанку становить 25, 11 коп. В обмінниках ще дешевше – можна придбати і за 24.95.

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Лише за місяць долар здешевшав більше ніж на гривню. Таких цифр країна не бачила з 2015 року. Експерти кажуть про суттєве зміцнення української гривні. Впливає на це літній потік туристів, здешевшання енергоресурсів, зокрема, газу, приріст ВВП і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом та дружні стосунки з іноземними фінансовими компаніями.

«Прямі валютні надходження перш за все від українських заробітчан. А також те, що ми все таки маємо продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом і є певні позитивні очікування щодо майбутнього.  При цьому додатковий фактор – фактор відпусток, так як більшість українців не можуть собі дозволити відпустку за кордоном і відпочивають в Україні. Люди навіть здають свої невеликі заощадження валютні», – пояснив у коментарі телеканалу «Київ» економіст Андрій Новак.

«Ціни на український експорт є достатньо високими в світі, або зростають. Український експорт – це зерно, метал, руда. Додає позитиву цьому питанню  те, що врожай цього року буде більший рекордного врожаю минулого року. А це говорить про те, що експортери будуть заводити більше валюти у Україну», – додав член Ради Нацбанку України Василь Фурман.

Читайте також: Сортування сміття: У столиці встановили 2,5 тисячі контейнерів для пластику, скла і паперу – фотоподробиці

Читайте також: Український лоукостер SkyUp запускає нові рейси з Києва: до Харкова та Запоріжжя

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV