«Не притулятися»: 5 безлюдних станцій метро у Києві

image
31 Липня 2019, 17:10
Поділитися:

Черги до ескалаторів та вагонів, штовханина у години-пік. Набридло? Ми зібрали найбезлюдніші станції підземки, які підкорюють серця соціопатів та просто цінителів спокою.

«Вечірній Київ» розкаже вам про найцікавіші метро-рекорди нашого міста!


 

5 МІСЦЕ. «Славутич»

Пасажиропотік: 6,8 тис. людей на день.

Станція метро «Славутич» – це 34-та станція київського метрополітену. Розташована вона на зеленій гілці Сирецько-Печерської лінії.

Станція була відкрита 1992 року. Тоді архітектор вирішив проекспериментувати з дизайном та створив незвичний інтер’єр. За задумом, станція має викликати асоціації з «ніччю над Дніпром» – білі та блакитні елементи мармуру, чорна стеля і світильники-цяточки «під зірки».

До того ж, є ще один рекорд: пасажир долає найдовший шлях від станції «Видубичі» до станції «Славутич», проїжджаючи 3 км 46 м за 6 хвилин.


 

4 МІСЦЕ. «Вирлиця»

Пасажиропотік: 6,6 тис. людей на день

Станція метро «Вирлиця» — це 45-та станція метрополітену. Розташована вона теж на зеленій Сирецько-Печерській лінії. ЇЇ пасажиропотік на день становить 6,6 тис. людей.

Відкрили станцію у 2006 році. «Вирлиця» стала першою підземною станцією берегового типу у столиці. Крім того, на цьому місці спочатку була запланована не станція, а технічна протипожежна платформа.

Назва станції походить від озера Вирлиця, що знаходиться поруч.


 

3 МІСЦЕ. «Гідропарк»

Пасажиропотік: 5 тис. людей на день

Станція метро «Гідропарк» — 8-ма станція метрополітену. Розташована на червоній Святошинсько-Броварській лінії.

Відкрита станція була 1965 року. Оскільки вона знаходиться у парковій зоні, тут не було необхідності у складному оздобленні, тому рішення – функціональне та просте. Гідропарк є одним з улюблених місць відпочинку киян. Адже всього за кілька хвилин можна дістатися від центру міста до берегів Дніпра.


 

2 МІСЦЕ. «Червоний хутір»

Пасажиропотік: 4,6 тис. людей на день

Станція метро «Червоний хутір» — 46-та станція київського метрополітену. Розташована вона на зеленій Сирецько-Печерській лінії.

Це єдина станція метро у столиці, що розташована не в житловому масиві, а серед лісу. У 2007 році Леонід Черновецький заявив, що її будівництво має бути призупинено через можливий низький пасажиропотік, бо станція знаходиться на околиці міста, а «звірі на метро не їздять». Та згодом станцію все ж таки відкрили до Дня Києва 2008 року (за 2 дні до виборів).


 

1 МІСЦЕ. «Дніпро»

Пасажиропотік: 2,7 тис. людей на день

Станція метро «Дніпро» стала лідером з «безлюдності»! Вона розташована на червоній Святошинсько-Броварській лінії. Відкрита станція була 1960 року в складі першої черги будівництва та ще 5 років залишалась кінцевою.

З цікавого – під естакадою було змонтоване поворотне коло, розраховане на один вагон. Заїхавши на це коло, вагон повертався на 90° і, опинившись точно під станцією, піднімався нагору спеціальним підйомником. Потрапивши до станції, вагон відганяли у тунель і піднімали наступний.

До того ж, з 2008 року станція має статус «щойно виявлений об’єкт культурної спадщини» та стала пам’яткою архітектури міста.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ