У столиці влаштують новий фестиваль сучасного українського кіно

image
31 Липня 2019, 14:05
Поділитися:

«Кіноогляд Сучасного Українського Кіна» – це триденний кінозахід, що вперше відбудеться 12 – 14 вересня в Києві у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Проєкт спрямований на відкриття нових імен в українському кіно серед студентів, випускників, дебютантів. Програма включає національний конкурс короткометражних фільмів, міжнародну позаконкурсну програму та навчальну платформу для любителів та представників кіносфери.

У рамках національної конкурсної програми Кіноогляду проводитиметься голосування журі (Гран Прі) та глядацьке голосування в чотирьох категоріях: ігрове, документальне, анімаційне та експериментальне кіно. Команда Кіноогляду планує залучити до оцінювання журі – професіоналів у різних сферах, які оберуть свій найкращий фільм конкурсної програми.

Міжнародна позаконкурсна програма буде представлена спеціальними показами, присвяченими важливим соціальним питанням України та світу.

У програмі навчальної платформи – майстер-класи, презентації, зустрічі, обговорення з експертами індустрії та поки що таємна, спеціальна подія, – ми працюємо над плацдармом для підготовки лицарів-кінооглядистів. Для молодих кінематографістів відкриється можливість знайти свою аудиторію та налагодити професійні зв’язки. Глядачі матимуть змогу оцінити короткометражки молодих режисерів, поспілкуватися з ними про кіно, надихнутися їхніми чудовими роботами та почати працювати над своїми першими фільмами.

Дедлайн подачі заявок на участь у національному конкурсі – 15 серпня 2019. Детальніше про Кіноогляд та правила прийому заявок за посиланням.

Кіноогляд проводиться учасниками громадської організації «Сучасне Українське Кіно «СУК» за підтримки Українського Культурного Фонду. Проєкт раніше був частково реалізований у рамках фестивалю GogolFest з 2015 по 2017 рік. Команда ГО «СУК» займалася кінопрограмою фестивалю та протягом трьох років проводила конкурс «Золотий СУК».

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ