Комунальні підприємства можуть прийти на допомогу «будинкам Войцеховського»

image
31 Липня 2019, 09:16
Поділитися:

Київська влада міркує над тим, як допомогти інвесторам «будинків Войцеховського».

Зокрема комунальні підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Спецжитлофонд» можуть залучити до виконання функцій замовника з добудови низки проблемних об’єктів незавершеного будівництва. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, йдеться про такі об’єкти:

  • у Дніпровському районі – ЖК «Флагман», «Нова хвиля», «Родинний затишок», «Стародарницький», «Лего Хаус»;
  • у Голосіївському районі – ЖК «Деміївський квартал»;
  • у Дарницькому районі – ЖК «Східна брама».

Як повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, місто допомагає постраждалим інвесторам у пошуку компаній, які зможуть завершити будівництво об’єктів. Інвестори вже пройшли етап погодження документації та отримання дозволів, а також мають на об’єктах вільні площі для продажу та фінансування завершення будівництва.

На етапі пошуку компанії, яка візьме на себе функції замовника будівництва, інвестори часто стикаються з низькою зацікавленістю з боку будівельних підприємств та після Войцеховського не мають довіри до комерційних забудовників. Саме тому місто вивчає можливість залучення комунальних підприємств для допомоги інвесторам.

-Вирішуючи питання із «будинками Войцеховського», міська влада вивчає всі технічні та фінансові аспекти допомоги інвесторам, – наголошує Вячеслав Непоп. – Наскільки зможемо залучити комунальні підприємства до такої допомоги, ми дізнаємося найближчим часом.

 

 
 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ