Існування столичної соцквартири, де потерпілі від домашнього насилля жінки отримують допомогу, під загрозою

image
30 Липня 2019, 22:10
Поділитися:

Вагітні або жінки з маленькими дітьми, які потерпають від насильства в сім’ї, уже 6 рік поспіль рятуються в «Соціальній квартирі».

Про це інформує телеканал «Київ».

Жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах, можуть проживати у такій квартирі від 4 до 6 місяців. На цей час їх забезпечують речами першої необхідності. Окрім того, жінки отримують безкоштовну правову та психологічну допомогу.

Про місце розташування «незвичної квартири» знає лише міська соціальна служба, аби «домашні тирани» не прийшли до жертви з кулаками.

Проте на сьогодні існування такого житла і якість наданих послуг опинилися під загрозою. Оскільки міжнародні донори в будь-яку мить можуть припинити фінансування, а коштів, які виділяє місто, – а це 420 тисяч гривень на рік – ледве вистачає на утримання персоналу.

Директорка організації «Українська фундація громадського здоров’я», яка придбала цю квартиру за кошти благодійників, звернулась до заступника голови КМДА Марини Хонди з проханням збільшити фінансування.

«Сьогодні ми робимо оцінку необхідності таких послуг, їх вартості по Києву залежно від району міста. Вже потім будемо виходити з фінансування кожного соцпритулку цієї соцполуги. Але мені хотілося, щоб більше громадських організацій надавало такі послуги, тому що такий досвід іноземних держав є більш ефективним», – сказала Марина Ходна.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, що робити, якщо гуркіт на будівництві по-сусідству не припиняється ні вдень, ні вночі

Читайте також: Віталій Кличко назвав прес-конференцію Андрія Богдана «байками зі склепу»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV