Киянам потрібно знову перевіряти лічильники води: що робити

image
30 Липня 2019, 12:13
Поділитися:

Через сайт «Центру комунального сервісу» тепер можна в режимі онлайн замовити повірку, заміну чи встановлення квартирних лічильників води та опалення. Для цього потрібно перейти за посиланням: https://cks.com.ua/services/request.

Замовити повірку, заміну чи встановлення квартирних лічильників можна також:

– за номером телефону контакт-центру ЦКС: (044) 247-40-40 (для замовлення послуги натиснути 6);

– у найближчому сервісному центрі: https://cks.com.ua/service-centers.

Подивитися, як повірити лічильники, можна у ролику, що створили у ЦКС.

У Центрі комунального сервісу нагадують, що всі засоби вимірювальної техніки, зокрема і квартирні лічильники, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту. Це визначено у Законі України «Про метрологію та метрологічну діяльність», стаття 17. 

Залежно від типу приладу обліку води, встановлюється міжповірочний інтервал – зазвичай, це 4 роки від дати останньої повірки. Повірка квартирних лічильників проводиться спеціалізованими компаніями, які можна обирати самостійно. Але варто бути обачним, адже ті компанії, які пропонують клієнтам провести опломбування чи розпломбування лічильників, а також пропонують укласти договори на постачання послуг, і беруть за це кошти, чинять шахрайські дії.

Результати повірки споживачі отримують поштою. Також перевірити статус лічильника води можна онлайн, за допомогою сайту: https://meters.com.ua. Важливо, що опломбування лічильників здійснюють винятково підприємства, що виконують послуги (виконавець послуг з опалення та гарячого водопостачання для киян є КП «Київтеплоенерго», з холодного водопостачання та водовідведення – ПрАТ «АК «Київводоканал»).

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ