Одними з перших майданівців підтримали афганці

image
20 Лютого 2019, 17:40
Поділитися:

Перші барикади… Боротьба за європейське майбутнє України, бажання відстояти інтереси простого народу. Нескорений Майдан і неймовірно сильна підтримка, підтримка тих, хто знає, що таке боротьба, війна, протистояння-підтримка афганців.

Сьогодні це все відтворили вихованці Центру військово-патріотичної підготовки «Гарт». Дітям вдалося поєднати дві нелегкі віхи історії. На базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст № 7 – Гарт» відбувся захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні та 30-річчю виведення військ з Афганістану, завітали на який учні усіх загальноосвітніх закладів міста!

На захід були запрошені поважні гості – ветерани війни в Афганістані , котрі пройшли стежками нелегкої та жорстокої війни – Леонід Балашкевич, Володимир Волков та Іван Мазур.

Згадки про минуле під час концертної програми, пісні, які супроводжували воїнів-інтернаціоналістів та які так допомагали першим майданцівцям – усе це подарували гостям заходу запрошені гості. Багато говорили про воєнні будні та про цінності. Учасники заходу охоче ділилися своїми думками та досвідом – усім, що може бути корисним юному поколінню.

Діти не могли залишитися байдужими. Білі паперові журавлики – їх вихованці Гарту приготували на згадку про усіх загиблих під час афганської війни та на Майдані. Кульмінацією заходу стало відтворення барикад та перших протистоянь, що відбулися 5 років тому – на пів години подвір’я школи перетворилося на осередок Майдану – місце, де відчайдушно захищали демократію та європейське майбутнє власної держави українці…

Джерело: fastiv-rada.gov.ua