Велопарад дівчат потіснив автомобілістів у центрі столиці

image
28 Липня 2019, 09:08
Поділитися:

Пишні спіднички, вигадливі капелюшки, підбори та багато квітів на велосипедах – у суботу ввечері автомобілістам  центрі столиці доводилося бути значно уважнішими, щоб аж надто не задивлятися на дівчат на роверах.

Кілька сотень людей проїхались велосипедом по Києву безпечно та стильно під час Велопараду дівчат #KyivCycleChic 2019, який вдев’яте організувала U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва»).

 Головною умовою велопараду було приїхати у стилі CycleChic. Він виник у європейських містах і дослівно перекладається як «велосипедний шик». Хоча, може і в Європі він і руйнує стереотипи про велосипедну їзду як лише спортивну практику, що вимагає відповідного екіпірування. На противагу велоспорту стиль СycleChic робить акцент на повсякденному одязі та звичайних велосипедах. Люди, які вибирають цей стиль, переосмислюють велосипед як ефективний транспорт, що полегшує життя.

Проте киянки і з цього стилю зробили щось своє – велопарад перетворився  у своєрідну демонстрацію мод.

-Велопарад дівчат демонструє, що велосипед — це транспорт, а не лише спорт, а ваш стиль одягу визначаєте ви, а не ваш велосипед. Учасниці велопараду показують, що велопоїздки можливі в одязі на будь-який смак та з будь-якої нагоди, – зауважують організатори.

До словачерез велопарад рух транспрту не перекривали – дівчата рухалися колонами за правилами дорожнього руху.

Як це було – дивіться у фоторепортажі Бориса Корпусенка.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ