Створення дитячого садочка та комунального закладу «СвітЛиця»: коли депутати обговорюватимуть проекти рішень до чергової сесії?

image
26 Липня 2019, 12:27
Поділитися:

22 серпня 2019року о 10:00 годині відбудеться пленарне засідання депутатів Броварської міської ради. На розгляд депутатів винесено 47 питань, що стосуються життєдіяльності міста. Готуватись до сесії депутати розпочнуть заздалегідь.

Так, відповідно до графіка засідань депутатських комісій, 30 липня  2019 р. о 09.00 год відбудеться засідання  постійної  комісії з гуманітарних питань.
Депутати-гуманітарії розглянуть питання внесення змін до статуту Броварської багатопрофільної лікарні та змін до бюджетних програм розвитку освіти, підтримки сім’ї та захисту прав дітей «Щаслива родина – успішна країна».
Крім того, у порядку денному засідання є питання створення дошкільного закладу «Дзвіночок». Мова йде про будівлю колишнього ДНЗ «Сонечко», який був на балансі Публічного акціонерного товариства «Броварського заводу будівельних конструкцій». Ще у 2011 році Броварська міська рада прийняла рішення про прийняття у комунальну власність садочка. Навіть попри позитивне на користь громади міста рішення суду, загадане підприємство зволікало з передачею документів на будівлю, яка розташована у самому центрі міста по вул. Гагаріна, 14-А.

Так виглядає передана ПАТ БЗБК будівля ДНЗ «Сонечко»

Завдяки злагодженій роботі Броварської міськради, народного депутата Павла Різаненка та Фонду держмайна Київської області, ДНЗ на Гагаріна все ж перейшло у власність міста. В останні дні 2018 року приміщення було зареєстроване за територіальною громадою Броварів.

Тепер на занедбане приміщення чекає реконструкція, яка буде можливою за умови наявності коштів у бюджеті. Власне, тому управління освіти і науки зробило подання на створення нової юридичної особи.

У сфері культурного життя також очікуються певні зміни, оскільки на комісії  депутати розглянуть проект рішення про створення  комунального закладу клубного типу «Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця» Броварської міської ради Київської області та філії комунального закладу клубного типу «Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця» Броварської міської ради Київської області «Культурно-просвітницький центр «СвітЛиця».

Відділ культури пропонує депутатам створити КЗКТ «КІП «ТепЛиця» з метою реалізації державної політики у сфері дозвілля та відпочинку громади міста, задоволення культурних та духовних потреб населення тощо. Заклад пропонується створити за адресою бульв. Незалежності, 4, тобто на базі міського культурного центру «Прометей». Керівник комунального закладу, відповідно до статуту, призначатиметься органом управління, тобто відділом культури за результатом попереднього конкурсу. Заклад «Світлиця» пропонується на розсуд депутатів, як структурний підрозділ «Теплиці». Загальна штатна чисельність «Теплиці» та «Світлиці», відповідно до проекту рішення, складатиме 21 особа.

5 серпня 2019 р. о 13.00 год  засідатиме постійна комісія з питань регламенту, правопорядку, депутатської етики та інформаційної політики.

Члени цієї комісії перейматимуться змінами до правил благоустрою, регуляторною політикою та внесенням змін  до положень про міські відзнаки.

6 серпня  2019 р. о 09.00 год  засідатиме постійна комісія з питань земельних відносин, будівництва та архітектури.
Члени земельної комісії, зокрема, розглядатимуть поточні земельні питання. З «нестандартних» проектів – проект  «Про проведення інвентаризації земель міста Бровари» та «Про проведення нормативної грошової оцінки земель міста Бровари Київської області».
7 серпня  2019 р. о 09.00 год  відбудеться засідання  постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації, житлово-комунального господарства та благоустрою.

Депутати-комунальники розглянуть стандартний набір проектів рішень, що стосується комунальної сфери: списання комунального майна, передачу комунального майна, приватизацію кімнат гуртожитків, призначення балансоутримувачів об’єктів нерухомості тощо.
Вкотре  пропонується внести зміни до статутного капіталу КП «Броваритепловодоенергія» та місцевих програм комунального напрямку, а також  скасувати власне рішення «Про передачу комунального майна територіальної громади м. Бровари приватному акціонерному товариству «Київобленерго».
Нагадаємо, цим рішенням було надано дозвіл відділу капітального будівництва на передачу електричних мереж зовнішнього електропостачання ДНЗ «Оленка» вартістю 258536,23 грн на баланс приватної компанії «Київобленерго».
Всі проекти, які так чи інакше стосуються зміни фінансових показників програм та фінансування заходів, підсумовуватиме на своєму засіданні 13 серпня  2019 року о 13.00 год  постійна комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, засідання комісій –  відкриті. Для того, аби бути присутніми, вам знадобиться посвідчення особи для реєстрації. То ж, якщо у вас є запитання чи пропозиції до проектів рішень, ви маєте нагоду їх озвучити депутатам профільних комісій.

Джерело: Трибуна Бровари