Київ отримає ще три заповідні зони

image
26 Липня 2019, 11:03
Поділитися:

У Києві можуть з’явитися три нові об’єкти природно-заповідного фонду.

Загалом це два ландшафтних заказника місцевого значення «Яр-пролісок» та «Конча-Заспа» та пам’ятка природи місцевого значення «Витоки річки Нивки». Про це повідомив начальник Управління екології та природніх ресурсів КМДА Андрій Мальований.

– Створення нових об’єктів природно-заповідного фонду значно поліпшить контроль за господарською діяльністю на даній території та дозволить унеможливити безвідповідальне знищення флори та фауни, – зазначив Андрій Мальований.

  • Комплексна пам’ятка природи місцевого значення «Витоки річки Нивки» має площу 2,5 га. Являє собою давнє русло р. Нивки з великим різноманіттям прибрежно-водної рослинності.
  • Ландшафтний заказник місцевого значення «Яр-пролісок» площею 16 га та 4 га (дві частини). На території даної місцевості збереглися деревостани, де збережені старовікові високі дерева дубів та грабу. Також тут зростає багато видів первоцвітів.
  • Ландшафтний заказник місцевого значення «Конча-Заспа» – територія Жукового острову, площею 579,7 га. Найбільший острів у місті Києві з великою кількістю видів рослин та тварин, занесених до Червоної книги країни.

Остаточне голосування щодо створення даних об’єктів природно-заповідного фонду відбудеться на сесії Київської міської ради.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ