Нарада щодо запобігання та протидії булінгу

image
20 Лютого 2019, 13:45
Поділитися:

20 лютого відбулася розширена спільна нарада заступників з виховної роботи, педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти, управління освіти виконавчого комітету Фастівської міської ради, центру ІОТ, ССДС, ЦСССДМ, ювенальної превенції, МРВ з питань пробації. На нараді розглянуті питання про внесення змін до законодавства України щодо протидії булінгу (цькуванню), комплексний підхід у сфері запобігання булінгу та створення у закладах освіти безпечного середовища для всіх учасників навчально-виховного процесу.

Даниленко Л. М., головний спеціаліст управління освіти, розповіла присутнім про нормативно-правове забезпечення щодо організації роботи в закладах освіти з питань запобігання та протидії булінгу.

Лисенко О. А., методист з психологічної служби ЦІОТ, зосередила увагу на комплексному підході щодо запобігання булінгу та психологічному супроводі у випадках жорстокого поводження з дітьми. Обговорила з учасниками створення шкільних служб розв’язання конфліктів, впровадження програми «Медіація однолітків».

Про кодекс безпечного освітнього середовища як технології попередження насильства у закладах освіти говорила Дзюба В. П., методист з виховної роботи ЦІОТ.

На відповідальності учасників навчально-виховного процесу за вчинення булінгу акцентував свій виступ Горовенко С. С., інспектор ювенальної превенції Фастівського відділення ГУ НП в Київській області. Про відповідальність керівника навчального закладу у випадку булінгу (цькування) також говорила з учасниками Бабкіна Я. О., начальник Фастівського МРВ з питань пробації. Питанню соціального захисту дітей, які перебувають у СЖО, приділила увагу Небрат Н. В., головний спеціаліст ССДС.

Даниленко Л. М. підвела підсумок спільної наради та відзначила важливість розглянутих питань для створення безпечного освітнього середовища у закладах світи.

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua