Вітаємо Анастасію Цимбалюк та Арсенія Заруднюка з перемогою у ХVІІІ обласному конкурсі робіт учнівської молоді “Топоніміка й історія освіти рідного краю”!

image
20 Лютого 2019, 13:41
Поділитися:

Цимбалюк Анастасія Леонідівна, учениця 8 класу Сквирського ліцею, вихованка гуртка Сквирського РЦДЮТ, виборола 3 місце в ХVІІІ обласному конкурсі робіт учнівської молоді “Топоніміка й історія освіти рідного краю” з пошуково-дослідницькою роботою “Зелені насадження у парках і скверах міста Сквири”.

Заруднюк Арсеній Олександрович, учень 7 класу Сквирського ліцею, виборов 1 місце в ХVІІІ обласному конкурсі робіт учнівської молоді “Топоніміка й історія освіти рідного краю” з пошуково-дослідницькою роботою “Ландшафтний парк Буки”.

Вітаємо наукових керівників учнів Плівачук Олену Павлівну, керівника гуртка Сквирського РЦДЮТ,  Катерину Володимирівні Плівачук, вчителя української мови та літератури, українознавства Сквирського ліцею!

Інформація про конкурс

Формування у молоді  любові і дбайливого ставлення до рідної землі – своєї «малої батьківщини», її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, рідної природи є пріоритетним напрямком в системі патріотичного виховання. Саме краєзнавча робота  посідає важливе місце в діяльності кожного закладу освіти з тим, щоб за допомогою краєзнавчих матеріалів сприяти вихованню у молоді почуття патріотизму, національної свідомості, високої моральності.

З метою посилення патріотичного виховання та активізації пошуково-дослідницької роботи, відділом методики викладання географії, економіки та краєзнавства комунального навчального закладу Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів у 2018/2019 навчальному році було проведено ХVІІІ обласний конкурс робіт учнівської молоді “ Топоніміка й історія освіти рідного краю ”. У цьому році на конкурс надійшли 23 роботи з 9 районів та міст та двох об’єднаних територіальних громад області. Були подані матеріали учнів з Бородянського, Згурівського, Макарівського, Пісківської та Дивічківської  об’єднаних територіальних громад, Сквирського, Тетіївського районів  та міст Біла Церква, Буча, Обухів, Переяслав-Хмельницький..

Відповідно до умов проведення конкурсу роботи оцінювалися за такими критеріями:

аргументоване доведення вибору теми дослідження з урахуванням власного внеску;
відповідність оформлення картки обліку мікротопонімів та звіту про історію освіти рідного краю згідно з положенням про огляд-конкурс;
науковість роботи;
повнота розкриття теми;
грамотність;
якість оформлення;
якість наочних матеріалів та доцільність їх використання;
перспективність розробки теми;

Проведений конкурс показав зацікавленість учнів і вчителів загальноосвітніх навчальних закладів у дослідженні історії, географії, освіти, культури рідного краю. Учасниками конкурсу досліджувались топоніми, гідроніми ороніми, історія загальноосвітніх навчальних закладів, біографії видатних людей рідного краю, туристичні маршрути Київщини.

 

Джерело: Сквира.info