Навігатор на 25-те липня: куди піти у Києві

image
25 Липня 2019, 06:40
Поділитися:

Сьогодні на вас чекають бароковий концерт в кірхі, вистава про Агату Крісті, показ псевдодокументалки про покинуту Україну, лекція про радянських фотографів, цікаві розповіді про розумне споживання в стилі “нуль відходів” та паломництво, поради, як реалізувати себе в гуманітарній сфері, відкриття нових виставок та багато іншого.

ВЕЧІР КОРИСНИЙ. Життя без відходів

Чи можливе життя без відходів? Що ми можемо зробити для екології вже сьогодні, щоб не шкодувати про це завтра? Чому нам варто замислитися, що тільки ми відповідальні за наше сміття і чому воно таке небезпечне. Юлія Волошина поділиться, як поступово і без стресу прийти до максимального скорочення відходів, залишити після себе чисту планету, але не зійти з розуму і не пересваритися з оточуючими. 

Коли: о 19.00
Де: Діалог хаб, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація


ВЕЧІР ПРАКТИЧНИЙ. Гуманітарій – не вирок/Людмила Ващук

Упевнені, тебе неодноразово запевняли, що гуманітарій – це несерйозно та неактуально. Не засмучуйся: це не вирок!
На зустрічі ти навчишся реалізовувати себе в “непрактичній” професії, отримаєш ідеї, що можна робити, коли в твоєму дипломі написано “філолог”, “історик” і тд., дізнаєшся, як наважитися створити проект, з чого починати, з ким цей проект варто створювати(а з ким ні), як просувати цей проект в соцмережах без жодних грошових витрат на рекламу. 
Людмила Ващук –  кандидат історичних наук, керівник Symbolon. Центр середньовічних та ранньомодерних студій (так-так, це вони створюють середньовічні мемчики).

Коли: о 19.00
Де: Простір “Освітня асамблея”, вул. Івана Мазепи, 3-Б
Рекомендований благодійний внесок (організаційні витрати і смаколики): 30 грн., реєстрація


ВЕЧІР ІСТОРИЧНИЙ. Валерій Мілосердов про українську фотографію радянського періоду

В рамках публічної програми до виставки «Заборонене зображення» PinchukArtCentre запрошує на лекцію фотографа та дослідника Валерія Мілосердова, який розповість про специфіку роботи фотографів у радянський час та сенс радянської фотографії. Розглянемо ми все це на прикладі життя видатних українських радянських фотокореспондентів Ірини Пап і Бориса Градова. Валерій Мілосердов продемонструє нові знахідки з фотоархівів Ірини Пап і Бориса Градова. Зокрема знімки, зроблені Іриною Пап у 1969 році під час круїзу на теплоході шістьма європейськими країнами басейну Балтики, які разюче відрізняються від її відомих робіт. А також — зроблені Борисом Градовим знімки Києва та України 1950 – 1980-х років, які раніше ніколи не демонструвалися публічно. Окрім того, лектор згадає про інших відомих українських фотокореспондентів радянського часу. 

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 3-й поверх, експозиція виставки «Заборонене зображення».
Вхід вільний. Реєстрація.


ВЕЧІР МАНДРІВ. Іспанська частина паломництва по шляху Сантьяго

Де проходить межа між паломництвом і туризмом? Де закінчується тротуар і починається шлях? Чому велика кількість корейців йде до католицької святині? Як європейські пенсіонери святкують вихід на пенсію? Скільки вина випивають пілігрими? І головне – навіщо так багато йти? На усі ці питання можна знайти відповіді, вийшовши на пілігримський шлях Каміно де Сантіаго.

Коли: о 19.00
Де: Бібліотека КПІ, проспект Перемоги, 37
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ. «Де б скупатись» Єгор Анцигін

Центральною темою виставки є еко-свідомість і шляхи, якими люди приходять до неї. Живописні роботи та об’єкти будуть представлені в якості реплік уявного діалогу, що почався з питання «Де б скупатись?» В ході бесіди автор згадує історії з особистого досвіду і прочитані в інтернеті факти, розмірковує на тему екології. 

Коли: о 19.00
Де: Центр сучасного мистецтва «Білий Світ», вул. Пушкінська, 21а
Вхід вільний


ВЕЧІР З ФОТОГРАФІЄЮ. Виставка Вероніки Ґенсіцької «Плутанина»

На перший погляд, роботи Вероніки Ґенсіцької із циклу «Сліди» виглядають як ідилічні портрети з американської мрії: щасливі сім’ї, закохані пари, веселі, задоволені тусовщики. Проте вже через мить стає зрозуміло, що з усіма цими людьми щось не так.
Завдяки ефектній цифровій обробці американських фотографій 1950-60-х років Вероніка Ґенсіцька створює плутанину. Вона не тільки ставить під сумнів представлені сцени, а й запитує глядачів про сімейні відносини або їх відсутність, про ідентичність, самотність і потреби — незалежно від часу і місця, в якому ми живемо.
Другу частину виставки складають вибрані фотографії красномовних об’єктів із циклу «Колекція». Гребінець для волосся, м’ясорубка, швабра та інші предмети повсякденного вжитку, задокументовані Ґенсіцькою, міцно пов’язані із власним досвідом авторки. Однак для глядача вони безособові — це додає об’єктам універсальний вимір боротьби з різними видами стереотипів, фобій, страхів і фетишів.

Коли: о 19.00
Де: Dymchuk Gallery, вул. Ярославська, 21
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ. Контратенорова сієста: бароковий концерт

Сценарій на вечір такий: легкий та віртуозний контратенор Роман Меліш у супроводі інструментального ансамблю, акустика від прохолодної кірхи. Прозвучать твори Генрі Перселла, Йоганна Філіппа Крегера, Антоніо Вівальді, Йоганна Генріха Шмельцера, Георга Фрідріха Генделя, Арканджело Кореллі.

Коли: о 19.00
Де: Кірха Св. Катерини, вул. Лютеранська, 22
Вартість квитка: 300 грн. 


ВЕЧІР В КІНО. акторка за лаштунками і Україна без людей

Прем’єра документального фільму «Римма Зюбіна. Backstage»

Кіно-дебют випускника інституту кіно, режисера Вадима Дмитриченка. Це реальна історія, що змінить ваше уявлення про світ акторів. Ви першими дізнаєтеся про те, що приховують від глядачів за кулісами. Які у акторів забобони, і як потрапити у велике кіно?
Не пропустіть можливість поспілкуватися з творчою групою, а також головною героїнею фільму – українською акторкою театру і кіно, телеведучою Риммою Зюбіною.

Коли: о 19.30.
Де: кінотеатр «Ліра», вул. Вел. Житомирська, 40.
Вартість квитка: 50 грн.

КіноКульт. «2020. Безлюдна Країна»

 Події української стрічки (жанр – комедійне мок’юментарі) розгортаються у 2020 році. Канадський режисер прилітає в Україну і усвідомлює жахіття, яке трапилося з нею. Після успішних міжнародних перемовин відкрилися кордони і все населення виїхало з країни. Залишилися лише вісім осіб, з якими канадець і поговорив про причини та наслідки такої міграції. На показ завітає режисер фільму Корній Грицюк.

Коли: о 19.59
Де: дах телецентру «Олівець», вул. Юрія Іллєнка, 42
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР В ТЕАТРІ. Прем`єра вистави Всі її вбивці

Виставу “Всі її вбивці” створено за спогадами всесвітньо відомої англійської письменниці Агати Крісті. Слоган : “Постійно повторюйте собі, що людям нудно вас слухати” (с) Агата Крісті. Головні персонажі вистави: Агата Крісті (вона ж Агата Міллєр і Агата Меллоуен), детективи месьє Еркюль Пуаро, містер Гастінгс і міс Марпл. На глядачів чекає багато цікавої інформації та незабутніх позитивних емоцій.

Коли: о 20.00
Де: Київська фортеця, вхід з бул. Лесі Українки між будинками 12 і 14
Вартість квитка: 125 грн. Чай та каву додано до квитка.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ