Броварський плавець Артур Артамонов підкорив Босфор і здобув золото

image
24 Липня 2019, 18:45
Поділитися:

Броварський плавець Артур Артамонов посів І місце у своїй віковій категорії та ІІІ-є – в абсолютній у щорічному міжконтинентальному запливі через протоку Босфор. Про це повідомив сам спортсмен на своїй офіційній сторінці у FB.

Щорічний турнір-заплив у Стамбулі через протоку Босфор «Samsung Bosphorus Cross-Continental Swimming Race» відбувається під егідою Турецького олімпійського комітету.

Босфор – протока завдовжки 30 км у Туреччині, що з’єднує Чорне та Мармурове моря, відокремлюючи азійську частину Туреччини (Анатолію) від її європейської частини  – Фракії.

Босфор – найвужча міжконтинентальна протока, разом із протокою Дарданелли, яка утворює один із найважливіших морських транспортних шляхів, що з’єднує акваторії Чорного та Середземного морів.

Цього року відбувся 31-й заплив на 6, 5 км, у якому взяли участь 2400 осіб із 59 країн Європи та світу.

26-річний броварський плавець, тренер  басейну «Купава» Артур Артамонов посів І місце у своїй віковій категорії та ІІІ-є – в абсолютній із часом 48 хв 53с. Переможцем серед чоловіків став турецький плавець Мелікшах Дуген (48 хв 28 с). ІІ-ге місце – в турка  Ефе Ердурана (48 хв32 с).

Артур Артамонов – броварчанин, закінчив Броварське вище училище фізичної культури, Київський інститут фізкультури та спорту, 20-кратний чемпіон України з плавання, майстер спорту України міжнародного класу, брав участь у Всеукраїнських та міжнародних турнірах під егідою Федерації плавання України.

Про те, як Артур готувався до свого третього Босфору, він повідомив на офіційній сторінці у FB.

У липні 2017 р. у запливі через протоку Босфор разом із Артуром Артамоновим  узяли участь тренери місцевого басейну «Купава»: Сергій  Бреус, Олександр  Колоша, Олег Артюх. Тоді в запливі через Босфор Артур посів ІІ місце у своїй віковій категорії та  4-е – в абсолютному заліку. А вже у серпні того ж року  Артамонов узяв участь у турнірі FINA World Masters Championships у рамках чемпіонату світу з плавання «Будапешт-2017». У турнірі, що проходив у одному з найбільших у світі водних басейнів Будапешту «Дунай-Арена», у запливі на 200 метрів він виборов  золоту медаль. Тоді в коментарі «Трибуні-Броварів» Артур зазначив, що ця перемога була мрією його спортивної кар’єри.

Джерело: Трибуна Бровари