На Харківському масиві позбавилися старої котельні

image
24 Липня 2019, 18:01
Поділитися:

У житловому кварталі в Києві неефективний центральний тепловий пункт на Харківському шосе замінили на індивідуальні теплові пункти у 18-ти будинках. Вони дозволяють не лише вирішити проблему недогріву та якості послуг, але й дають мешканцям цих багатоповерхівок 20% економії.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції об’єкту.

За його словами, місто позбувається старих неефективних котельних і перепідключає будинки до надійних мереж, встановлюючи теплопункти в самих будинках. Також під час цієї заміни у 1,5 рази зменшили протяжність теплових мереж. Нові попередньо ізольовані трубопроводи знизять тепловтрати у 4 рази.   

– У будинках постійно були проблеми із запуском опалення через часті аварії. Якість послуг була неприйнятною: у деяких будинках гаряча вода була на рівні 30 – 35 градусів, тоді як норма – не менше 50 градусів. У будинку на Харківському шосе, 146, взагалі фіксували нестачу холодної води. Саме тому в кожному житловому будинку, який був підключений до ЦТП, збудували індивідуальні теплопункти та насосні станції протипожежно-питного водопостачання. Для повноцінного забезпечення будинків теплом та водою загалом змонтували 18 ІТП та 17 насосних станцій, – повідомив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що зараз тут активно ведеться відновлення благоустрою – засипається ґрунт під газони, формуються доріжки з асфальтобетону тощо. Роботи планують завершити до кінця серпня.

Посадовець нагадав, що децентралізація неефективних котельних або центральних теплопунктів є одним із пріоритетів.

– Так, ми вже виконали перепідключення від проблемної приватної  котельні «Бонвояж», подібні роботи також проводяться на котельні ХОЗО МВС. Децентралізація – це відхід від неефективних та проблемних теплоджерел і забезпечення постачання тепла більш надійним та безпечним шляхом, – сказав він.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ