20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

image
20 Лютого 2019, 10:36
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 20th, 2019

Саме в ці дні, п’ять років тому, під час Революції гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

Люди різного віку, професій, віросповідань, із різних куточків України, в тому числі жителі Переяславщини, йшли під кулі снайперів, прикриваючись лише дерев’яними щитами, не за свої особисті інтереси, а за краще майбутнє своїх дітей, своїх сімей, своєї держави.

Просимо згадати і вшанувати в цей день Героїв Майдану. Вічна пам’ять їм, вічна шана іхнім сім’ям і близьким, миру і процвітання нашій державі. Слава Україні! Героям Слава!

Переяслав-Хмельницька міська рада, виконавчий комітет

Міський голова Т.В.Костін

 

Дорогі переяславці!

20 лютого відзначаємо пам’ятну дату – День Героїв Небесної Сотні, вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права людини, європейське майбутнє України.

За час протистоянь Майдан об’єднав десятки тисяч українців з різних регіонів, які пліч-о-пліч рішуче боролися за свою гідність і справедливість. Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.

Тож вшануймо героїзм наших захисників, і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають наше майбутнє на сході держави.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у кожній домівці, не згасає віра в щасливе майбутнє нашої держави.

Слава Україні!

Слава її Героям!

Голова райдержадміністрації Юрій Клименко

Голова районної ради Петро Качкалда

Джерело: Вісник Переяславщини