У столиці знімають фільм про легендарних дресирувальників

image
23 Липня 2019, 18:11
Поділитися:

У липні продюсерський центр «Фор-Пост» розпочав роботу над новим повнометражним документальним фільмом «Клітка для двох». На прикладі життєвого шляху видатних дресирувальників Володимира та Людмили Шевченків фільм покаже історію розвитку та трансформації українського цирку.


З огляду на загострення в українському суспільстві проблем захисту прав диких тварин, автори фільму спробують дослідити, що є дійсно гуманним у ставленні до диких тварин в цирках та зоопарках.

В основу фільму покладено однойменну монографію Сергія Котельникова, який також є автором сценарію стрічки. Режисер-постановник — Лілія Кірічева, оператор-постановник — Кристина Лізогуб, продюсер фільму — Олена Дріз. Проект здобув перемогу на останньому конкурсі Українського культурного фонду (УКФ) в програмі «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектору» та отримав фінансову підтримку.

 – Цирк — це життя. Принаймні, кожен артист цирку дасть вам саме таку відповідь. Володимир і Людмила Шевченко — яскравий приклад такої самовідданості. Протягом своєї циркової кар’єри вони демонстрували надзвичайну цілеспрямованість і жадобу життя. Щоденна робота була для них постійним творчим пошуком,  – стверджують автори фільму.

Знімальна група вже побувала в Національному Цирку, де в неробочий час можна побачити лише деякі репетиції та тренування.

А також  в домі у героїні фільму, дресирувальниці Людмили Шевченко, де гостей зустрічають й численні домашні улюбленці Людмили.

Фото зі сторінки “Документальний фільм “Клітка для двох”

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ