Захисників тварин запрошують до обговорення функціонування нового притулку

image
23 Липня 2019, 16:54
Поділитися:

24 липня волонтерів Борисполя, які опікуються захистом тварин, запрошують на 11.00 до міського будинку культури, що на вул. Оврашка, 1, щоб обговорити програму, за якою в найближчі 7 років працюватиме місто і новий притулок для тварин (ще не введений в експлуатацію).

На засідання виконавчого комітету Бориспільської міської ради 22 липня виносилося питання «Про схвалення Програми утримання та розмноження домашніх та безпритульних тварин у місті Бориспіль».

Відразу прозвучало застереження, що програма недопрацьована, містить протиріччя, члени виконкому не мали достатньо часу для її вивчення, тому приймати зараз її не можна. Питання були як у членів виконкому, так і у захисників тварин, які були на засіданні. Адже у Борисполі, окрім організації «Артемон», є багато волонтерів, які опікуються тваринами і мають думки і з приводу Програми.

Міський голова Анатолій Федорчук наголосив, що Програму необхідно узгодити до сесії 30 липня, бо від цього залежить облаштування притулку для тварин. Він наголосив, що у Програмі передбачено кошти на стерилізацію — робота ведеться завдяки співпраці влади та організації «Артемон». Йшлося, що 2 млн грн бюджетних коштів закладаються на обладнання для притулку.

Також міський голова просить запропонувати ідеї, як утримувати притулок із мінімальними затратами для бюджету, бо аналогів такому закладу у Київській області немає, тож досвід переймати ніде.

Питання відправили на довивчення. Домовилися, що в середу, 24 липня, у залі міського Будинку культури відбудеться круглий стіл за участі усіх бажаючих, кому небайдужа доля безпритульних тварин та функціонування побудованого притулку для тварин.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама