У пасхального мінувальника київських соборів діагностували шизофренію

image
23 Липня 2019, 15:38
Поділитися:

Київська прокуратура наполягає на примусовому лікуванні 35-річного чоловіка, який напередодні Великодня «замінував» майже всі храми столиці. Відповідне клопотання правоохоронці скерували до суду.

По це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Правоохоронці нагадали, що 27 квітня 2019 року, на службу «102» зателефонував із таксофону чоловік, який повідомив про замінування Володимирівського собору, синагоги та багатьох інших храмів практично по всьому місту.

Поліцейські тоді перевірили культові споруди та прогнозовано ніякої вибухівки не знайшли. Проте знайшли та затримали «мінувальника».

За висновками судово психолого-психіатричної експертизи встановлено, що зловмисник страждав і страждає на теперішній час на хронічне стійке психічне захворювання – шизофренію, параноїдної форми, у зв’язку з чим не здатен повною мірою усвідомлювати свої дії та керувати ними, – розповіли правоохоронці.  

З огляду на це, Київська місцева прокуратура № 3 скерувала до суду клопотання про «застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу».

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ