Перемагають «слуги народу»: проміжні результати підрахунку на броварському окрузі та в Україні

image
23 Липня 2019, 14:53
Поділитися:

На броварському 97-му окрузі перемогу з відривом від суперників здобувають партія «Слуга народу» та її представник-мажоритарник Микола Галушко. Наразі на окрузі порахували результати голосування трохи більше як на 70 % дільниць, та й то в електронному вигляді. Повільний хід підрахунку пояснюють чергами охочих дільничних комісій здати бюлетені в ОВК. Загалом по Україні порахували вже понад 95 % в електронному вигляді, результати голосування в 97-му окрузі в цілому схожі на загальнодержавні.

Як зазначено на сайті ЦВК, за результатами підрахунку 71,85 % бюлетенів на 97-му окрузі (Бровари, частина Броварського району, Березань і Баришівський район), із великим відривом вперед виходить партія «Слуга народу», яка отримує 46,76 % голосів виборців. За нею – «Європейська Солідарність» із 10,98 %, ВО «Батьківщина» із 10,31 %, партія «Голос» із 6,22 % та «Опозиційна платформа – За життя» із 5,96 %. Саме цим п’ятьом політсилам прогнозують входження до Верховної Ради України.

Голосування 21 липня на одній із дільниць по вул. Героїв Небесної Сотні

Але якби вибори відбувалися лише на 97-му, до парламенту пройшла би також «Сила і честь» із 5,31 %. Решта конкурентів не долають 5 %-ий бар’єр. Найближча в рейтинговому списку – «Радикальна партія Олега Ляшка», – яка наразі має лише 3,44 %.

Серед кандидатів-мажоритарників на 97-му окрузі пораховано 73,33 % результатів у електронному вигляді. Так само з відривом перемагає висуванець «Слуги народу» Микола Галушко, який на цей момент має 38,54 %. За ним іде представник «Європейської Солідарності» Олег Іваненко із 16,26 %. На третьому місце – Павло Різаненко від «Голосу» із 10,67 %. Далі – Марина Коваленко із 8,03 %. Решта претендентів беруть менше 6 %.

Загалом в Україні пораховано вже 95,48 % результатів по загальнодержавному округу (за списками партій). Тут «Слуга народу» має 43,13 % голосів виборців. «Опозиційна платформа – За життя» – 13,06 %. ВО «Батьківщина» отримала 8,18 %. «Європейська Солідарність» набирає 8,12 %. А партія «Голос» – 5,84 %. Решта політсил не долають 5 %-ий бар’єр.

Зауважимо, в ЦВК відзначають загалом низьку явку на цих виборах. По Україні вона становить 49,84 %. На Київщині – 51,3 %. А на 97-му окрузі – 48,52 %.

Слід відзначити, що в 97-му окрузі в цілому значно повільніше підраховують результати в електронному вигляді. Це можна було помітити протягом усього вчорашнього дня за інформацією на сайті ЦВК. Сьогодні ситуація не змінилась: якщо на окрузі є дані лише по 71-74 % результатів, то по Україні в цілому – вже по більше як 95 %.

Зранку 22 липня ажіотаж навколо 97-ої ОВК був помітний навіть на вулиці

В ОВК наразі не дають коментарі, посилаючись на зайнятість. Однак представники окружної виборчої комісії усе ж зазначили, що затримки пов’язані із великою чергою охочих здати протоколи і бюлетені, яка досі не «розсмокталась». Підтверджують це і опитані члени деяких броварських ДВК. Голова однієї із дільниць на Торгмаші вказує, що записався в чергу приблизно 130-им одразу після закінчення підрахунку, і до цього часу дільниця не здала свою документацію.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари