До річниці Хрещення Київської Русі в Лаврі показують комікс про княгиню Ольгу

image
23 Липня 2019, 13:42
Поділитися:

Cьогодні на першому ярусі Великої лаврської дзвіниці презентують графічного коміксу «Княгиня Ольга. Мальована стрічка» за історичною поемою Марії Морозенко «Княгиня Ольга». Подія приурочена до до Днів Хрещення Русі-України та пам’яті рівноапостольної княгині Ольги.

В експозиції представлені роботи про життя життя та державотворення княгині Ольги. Жанрово – це текстуально-візуальний мікс історії та міфу, де зображено події в Україні ІХ-Х століть.

Авторки творів – сучасні креативні мисткині різного віку: Марія Морозенко, членкиня Національної спілки письменників України, Анастасія Тараненко, Наїна Зайцева (12 років), Ната Расп, Стася Кравченко (14 років), Тетяна Токарева-Асмолкова, Ольга Адам, Оксана Шалімова, Юлія Більчук, Ксенія Ларелі, Яна Власенко-Бернацька, Ольга Галчинська, Тетяна Золотухіна, Софія Резниченко Ольга Машевська, Ольга Матвєєва, Ольга Малінкіна, Наталія Алексенко, Любов Лисенко та Олена Смаль.

Вперше ці роботи були показані в Національному музеї літератури, докладніше почитати про комікс та княгиню Ольгу можна тут

У день презентації лунатиме автентична українська музика у виконанні кобзаря та лірника Олександра Гончаренка; відбудуться театралізована постановка та виступ української поетеси, члена Національної спілки письменників України Марії Морозенко. Також в рамках виставки представлять колекцію одягу «Давня Русь» від Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу.


Організатори обіцяють, що кожен відвідувач матиме можливість отримати світлини із княгинею Ольгою та князем Святославом.

Коли: відкриття о 16.00, виставка триває до 30 липня
Де: перший ярус Великої лаврської дзвіниці,  вул. Лаврська, 9
Вхід: на відкриття вільний, далі за квитком до заповідника та дзвіниці

Нагадаємо, у столицю привезуть мощі святого апостола Андрія Першозваного

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ