Українець, який вперше в історії країни здійснив навколосвітню подорож, повернувся додому

image
22 Липня 2019, 23:08
Поділитися:

21 липня до Чорноморського морського порту прибув із Грузії пором «Грейсвальд», яким повернувся Артемій Сурін – мандрівник, який вперше в історії України здійснив навколосвітню подорож.

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України.

Прикордонники першими зустріли у Чорноморську на паромній переправі знаменитого мандрівника. Також з нетерпінням та урочистостями на нього чекали кохана, рідні й друзі.

15 жовтня 2018 року розпочалася навколосвітня подорож Артемія Суріна, яка тривала рекордні 280 днів. Вперше в історії країни українець здійснив навколосвітню подорож за канонами Лондонської королівської географічної спілки: він побував на всіх 6 континентах, у 40 країнах і перетнув всі меридіани планети, не скориставшись жодним авіаперельотом. Також Сурін двічі перетнув екватор й подолав 100 тисяч кілометрів землею, річками, морями і океанами.

Відразу ж після повернення було здійснено офіційний факт-чекінг (перевірку) можливих рекордів.

Після відповідних формальностей зафіксовані рекорди будуть автоматично направлені до Книги Рекордів Гіннеса та репрезентовані у більш ніж 25 країнах світу.

Під час прес-конференції Артемій Сурін розповів подробиці своєї подорожі, презентував фото-відео карту руху, та поділився враженнями щодо його арешту за звинувачуванням у шпигунстві та тюремного ув’язнення в Ісламський Республіці Іран.

Читайте також: Із 19 по 21 липня в Україні було видано майже 14 тисяч ID-карток

Читайте також: Україна закупить додатково 2 мільйони вакцин проти кору

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV