Наїзд автівки на дітей, спроба онкохворого застрелитися та смерть від опіків, – надзвичайні події тижня

image
22 Липня 2019, 21:05
Поділитися:

Протягом минулого тижня – з 15 по 21 липня – карета «екстреної» безпосередньо у Бровари виїздила 167 разів, у район – 119.

Як повідомила журналістам «Трибуни» т.в.о. головного лікаря Броварської станції екстреної медичної допомоги  Лариса Теремязєва, із 167 випадків безпосередньо екстрених було 133, невідкладних – 20. Містяни продовжують плутати екстрені та невідкладні хвороби і викликають «екстрену», яка, згідно закону, має доїздити до хворого у міській місцевості протягом 10 хв (20 хв – у сільській). У свою чергу час доїзду до хворого «невідкладної» може відтермінуватися до 2 год.

Безрезультатних викликів було 14. Тобто, після приїзду «екстреної», хворого на місці не виявилося, або ж не відповідав телефон особи, яка телефонувала на «103», або хворого транспортували самотужки чи йому стало краще і виклик скасували.

Також протягом тижня «екстреною» зареєстровано 11 осіб у стані алкогольного сп’яніння та 3 – наркотичного.

15 липня на вул. Я. Мудрого сталося ДТП: зіткнулися два автомобілі. У результаті дорожньої пригоди одну людину травмовано. Як повідомляють у «екстреній», у потерпілого були легкі тілесні ушкодження.

Протягом звітного тижня «екстрена» виїздила в села Броварського району 119 разів. Із них екстрених випадків було 97, невідкладних – 15 та безрезультатних – 7.

За 6 днів минулого тижня в районі зареєстровано 3 ДТП та одна пожежа.

Так, 17 липня на Броварщині сталося відразу дві дорожньо-транспортні пригоди. Одна – ранком у селі Залісся, інша – в обідню пору в Калинівці. У Заліссі зіткнулися дві автівки, двох потерпілих із травмами середнього ступеня тяжкості госпіталізовано в броварську лікарню. Після ДТП у Калинівці за участі двох автівок, постраждала одна особа, яку також госпіталізовано в районну лікарню із травмами середнього ступеня тяжкості.

У п’ятницю, 19 липня, в Рудні, пів на 12 ночі легковик наїхав на двох дітей 11 та 12 років. Що робили неповнолітні вночі на дорозі – невідомо. Потерпілих із травмами середнього ступеня тяжкості госпіталізовано в лікарню Броварів. За інформацією заступника головного лікаря Анатолія Бурого, дітей амбулаторно обстежено, надано допомогу, після чого батьки забрали їх додому.

Минулий тиждень завершився в районі пожежею у Літках. Суботнього дня, 20 липня, літній чоловік спалював на полі солому. У результаті необережного поводження з вогнем, полум’я  перекинулося на одяг людини. Чоловіка у важкому стані з опіками різного ступеня тяжкості госпіталізовано в лікарню. Як повідомили в реанімаційному відділенні броварської лікарні, у чоловіка було 70% термічних опіків усього тіла. 21 липня о 8:05 чоловік помер.

Недільний день також не минув без надзвичайних подій. Так, 21 липня близько 22 год онкохворий броварчанин вирішив звести рахунки із життям – застрелитися із пістолета. Із вогнестрілом голови у вкрай важкому стані чоловіка доправлено у реанімаційне відділення броварської лікарні. Медики борються за його життя.

Джерело: Трибуна Бровари