Сорочий брід проти Мостицького колектора: як ремонтують провал на дорозі та трубопровід

image
22 Липня 2019, 17:18
Поділитися:

Притока річки Сорочий брід значно ускладнює процес ремонтних робіт після аварії на великому колекторі, що трапилася два тижні тому на вулиці Мостицькій. Адже в цьому районі дуже високий рівень грунтових вод.

Колектор забезпечує водовідведення з житлових масивів Виноградар, Пуща-Водиця та Вітряні Гори (частково) із загальною кількістю мешканців близько 90 тис. чоловік.

Як розповідають у «Київводоканалі», вже виконано роботи аби не просідав грунт. Спеціалісти встановили капітальні перегородки, що стабілізують грунт і дають змогу проводити подальші роботи.

– Продовжено обвідний трубопровід для розширення ділянки протиаварійних заходів, – пояснюють у «Київводоканалі. – Обвідний трубопровід довів свою працездатність – робота каналізаційної системи забезпечується в штатному режимі. Жителі масивів, які обслуговує Мостицький колектор, залишаються з водопостачанням та водовідведенням у повному обсязі.

Розпочалися й активні підготовчі роботи для будівництва нової ділянки колектора поверх аварійної. Нова ділянка буде збудована із сучасних матеріалів, що є стійкими до газової корозії.

Станом на 22 липня рух транспорту в районі вул. Мостицької, 9, здійснюється однією смугою. Київводоканал просить киян із розумінням поставитися до тимчасових незручностей, які необхідні у рамках дотримання техніки безпеки.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ