Вибори в Антарктиці: за кого проголосували кияни

image
22 Липня 2019, 14:43
Поділитися:

На позачергових виборах народних депутатів мешканці столиці голосували навіть в Антарктиці. Адже серед 12 українців, які працюють на станції «Академік Вернадський», шестеро полярників – кияни. 

Громадянська мережа ОПОРА отримала та опублікувала результати голосування нашої антарктичної експедиції.

Отже, з 12 полярників п’ятеро підтримали партію «Голос», четверо – «Слугу народу», двоє – «Європейську солідарність». Один бюлетень було визнано недійсним.

Полярники голосували лише за загальнонаціональними списками партій. Спецдільниця в Антарктиці не прикріплена до жодного з мажоритарних округів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки, полярники голосували в приміщенні станційного бару «Фарадей».

За скриньку для голосування слугував прозорий бокс для їжі, в якому проробили отвір для бюлетеня. Після голосування та підрахунку голосів оригінали документів переклали в конверти та опечатали їх. За нагоди ці документи буде передано до Центрвиборчкому, – йдеться в повідомленні.

А нагода передати на «велику землю» протокол з «мокрою» печаткою та самі бюлетені може трапитися і через місяць, а, буває, що і через рік. Але сканкопію протоколу результатів голосування одразу через Інтернет відправляють до Києва.

Дільниця на станції має номер № 801052. Про результати голосування вона звітує Київській окружній виборчій комісії № 223 (Шевченківський район).

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ