На Куренівці будують новий колектор як метро: рух транспорту не обмежують

image
22 Липня 2019, 08:20
Поділитися:

В Подільському районі Києва розпочинається будівництво ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектора діаметром 1000 мм від вул. Кирилівської до вул. Скляренка. Закінчити роботи планується в червні 2020 року. Фінансування здійснюється за кошти Інвестпрограми Київводоканалу.

 Будівництво здійснюється закритим методом зі збереженням руху по вул. Сирецькій та вул. Кирилівській, включаючи рух трамваїв, тролейбусів на всіх етапах. Зокрема будуть використані методи щитової та штольневої прохідки.

Як повідомляє «Київводоканал», буде збудовано нову ділянку колектора із сучасних матеріалів. Стара ділянка, яка зараз знаходиться в робочому стані, однак вже допрацьовує свій термін придатності, стане резервною. Загалом буде перекладено біля 450 погонних метрів інженерних мереж.

У підприємстві пояснюють, що будівництво даної ділянки стане фінальним етапом масштабної реконструкції Сирецького колектору. В результаті кияни отримають біля 3 км оновлених каналізаційних мереж, що зменшить ризики аварійних ситуацій та витоків, забезпечить надійну роботу систем водопостачання та водовідведення.

Труби, з яких буде прокладену нову ділянку колектору, футуровані поліетиленом. Київводоканал використовує в процесі будівництва нових та санації вже існуючих колекторів тільки сучасні матеріали, які є стійкими до газової корозії.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ